תרבחו ותסעדו

מתכון למופלטה מרוקאית של מורן פינטו

לא הצלחתם להתארגן על חברים מרוקאים למימונה? תרימו אחת כזו בעצמכם! מורן פינטו עם מתכון מנצח למופלטה מרוקאית אמיתית, דקה, חמה, רכה וטעימה שמגישים עם חמאה ודבש (מתכונים, אוכל)

מופלטה דקה, חמה וטעימה (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח, מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כוס שמן - לשימון
להגשה:
  • חמאה
  • דבש

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ואז את המים, מערבים ולשים יחד עד לקבלת בצק רך ואחיד.

2. משמנים משטח עבודה נקי (כדאי לעבוד ישר על השיש), ובידיים משומנות, יוצרים מהבצק כדורים בגודל של ביצה. מכסים את הכדורים במגבת נקייה וממתינים 15 דקות.

3. במקביל, מחממים מחבת יבשה (אין צורך בשמן, הבצק ספוג מספיק) על אש בינונית.

4. משמנים שוב את משטח העבודה ופותחים עליו כל כדור בתנועות ידיים עדינות של מריחה, לקבלת עיגול בצק דק כמו נייר. אם הוא נקרע קצת, זה בסדר. מכינים כך לפחות 4 מופלטות לפני שעוברים לטיגון.

5. כשהמחבת חמה מאוד, מניחים את המופלטה הראשונה ומטגנים אותה עד שהיא מעט זהובה מלמטה. הופכים אותה ומניחים עליה עיגול בצק נוסף. כשהמופלטה התחתונה זהובה, הופכים את שתיהן יחד ומניחים מעל מופלטה נוספת. בזמן הטיגון, פותחים מופלטה נוספת מכדורי הבצק ועובדים כך בקבוצות של 10-15 מופלטות בכל פעם. למעשה מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד, אך החום של שאר המופלטות "מבשל" גם את הצד השני.

מגישים מיד, חם, ומורחים על כל מופלטה חמאה ודבש ואפשר גם ממרח שוקולד.

תרבחו ותסעדו!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר