סהרוני גבינה מתוקים
סהרוני גבינה מתוקים (צילום: מלי יהודיוף)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבצק:
  • 1 ק״ג קמח, מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • 2 כוסות חלב פושר או מים חמימים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית מלח
  • למילוי:
  • 250 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 250 גרם גבינת טוב טעם
  • 2 חלמונים
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • גרידת קליפה מלימון אחד
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • לציפוי:
  • 1 ביצה, טרופה
  • שומשום
  • לסירופ סוכר:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון סחוט היטב

אופן ההכנה:

אאא

1. במיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מערבבים קלות את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה, הביצים והחלב ולשים יחד במשך 8 דקות. מוסיפים את המלח ואם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח.

2. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומתפיחים במשך שעה.

3. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים, מסדרים אותם זה לצד זה ומתפיחים 20 דקות נוספות.

4. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי המילוי.

5. מרדדים כל כדור בצק למלבן באורך 15 ס"מ. בקצה אחד של הבצק מניחים מהמילוי ובקצה השני חורצים פסים בעזרת גלגלת או סכין - אבל לא עד הסוף.

 (צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)

6. אוחזים בקצה של המלית ומגלגלים כמו רולדה ואז מקפלים לצורת של פרסה.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

 (צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)

7. מסדרים את פרסות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה יפה.

8. במקביל, מבשלים את רכיבי סירופ הסוכר על אש בינונית עד שהסירופ מסמיך. כשהמאפים מוכנים, מוציאים אותם מהתנור ומברישים מיד בסירופ הסוכר. לחלופין, ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר בנדיבות.

טעים להגיש לצד שוקולד מומס או קונפיטורת תות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 (צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
הגדלה
 (צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
הגדלה
 (צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)