חמין עם נקניקיות בשר וקישקע
חמין עם נקניקיות בשר וקישקע (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 4-5 כפות שמן
  • 3 בצלים לבנים, פרוסים דק
  • 2 ק"ג בשר מספר 8 או אסאדו - נתח שלם ולא חתוך
  • חבילת נקניקיות בשר בקר
  • 8 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 1 כוסות גריסי פנינה, שטופים במים היטב ומסוננים
  • 4 עצמות מח
  • קישקע לחצו כאן למתכון
  • בטטה שלמה, לא מקולפת ושטופה היטב
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות גדושות פפריקה, רצוי בשמן
  • 5 כפות סילאן

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר גדול ועמוק (שיכול להכיל מעל 3 ליטר), מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים לסיר את נתח הבשר בשלמותו ומטגנים אותו מכל צד.

3. מוסיפים את הנקניקיות ומטגנים אותן במשך 3-4 דקות.

4. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מפזרים אותן סביב לבשר ושופכים עליהן את הגריסים.

5. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה וסילאן ומכסים את תכולת הסיר במים (כ-3 ליטר). מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה. אחרי שעה מתחילת הבישול, מוסיפים את עצמות המח לסיר.

6. לאחר שעברו שעתיים, מוסיפים לסיר את הקישקע והבטטה, מכסים ומבשלים חצי שעה נוספת, עד שתפוחי האדמה רכים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!