לארח בסטייל

מתכון לגספצ'ו: מרק קיצי קר ומרענן שבא בול בזמן

הדרך הכי טובה לנצל עגבניות בשלות ביום לוהט זה להכין איתן גספצ'ו קר וטעים שלחלוטין סוגר פינה לארוחה ואין מושלם ממנו לאירוח בסטייל. מתכון לגספצ'ו פשוט ומהיר הכנה שאי אפשר לסרב לו (מתכונים, אוכל)

גספצ'ו - מרק קר וטעים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 עגבניות גדולות בשלות, חצויות
  • 1 מלפפון גדול, חצוי לאורך
  • 1 פלפל אדום מתוק, קצוץ גס
  • 1 בצל צהוב, קצוץ גס
  • 2 שיני שום, קצוצות גס
  • 2 פרוסות לחם לבן
  • 3/4 כוס מי קרח
  • 1/4 כוס חומץ יין אדום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פפריקה מעושנת

אופן ההכנה:

1. מסירים את החלק הפנימי של העגבניות - הליבה והזרעים, וחותכים את בשר העגבניות לקוביות לא קטנות מדי.

2. מסירים את זרעי המלפפון בעזרת כפית קטנה וקוצצים אותו גס.

3. בקערה גדולה, מניחים את העגבניות, המלפפונים, הבצל והשום. קורעים את פרוסות הלחם (גם את "הקשה") ומוסיפים לקערה יחד עם מי הקרח, החומץ, שמן הזית, המלח והפפריקה. מערבבים עד שכל הרכיבים לחים. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות עד 4 שעות.

4. מעבירים את תכולת הקערה לבלנדר וטוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק, במשך 2 דקות. מוסיפים עוד מי קרח, אם רוצים לדלל יותר את המרקם. טועמים, ומשפרים תיבול עם עוד פפריקה מעושנת, חומץ, מלח ושמן זית, במידת הצורך.

יוצקים את המרק לקערות הגשה, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה וזילוף של שמן זית. אפשר לשמור את הגספצ'ו במקרר עד 3 ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר