ליד הקפה

מתכון לעוגת שוקולד בננה עסיסית, לחה ורכה ב-15 דקות

כל אחד צריך לדעת להעמיד עוגת שיש או עוגה בחושה איכותית - והעוגה הזו עונה על כל הדרישות בהצטיינות. מתכון לעוגת שוקולד בננה עסיסית במיוחד, לחה ורכה שהכי טעים להגיש חמה עם סירופ שוקולד או חמאת בוטנים מעל (מתכונים, אוכל)

עוגת שוקולד בננה - עוגה בחושה (צילום: Ella Olsson on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 120 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כוס סוכר חום בהיר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • 4 בננות בשלות, מעוכות לפירה
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 1/2 1 כוסות קמח (מודדים לאחר הניפוי)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות אבקת קקאו לא ממותקת

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 22X12 ס"מ.

2. יוצקים את החמאה המומסת לסיר קטן ומבשלים אותה על אש בינונית במשך 5-10 דקות עד שהיא מקבלת גוון חום בהיר / קרמל (אם יש לכם סיר בהיר, רצוי להשתמש בו). השגיחו מקרוב שהחמאה לא תישרף.

3. יוצקים את החמאה החומה לקערה גדולה ומערבבים אותה יחד עם הסוכר ותמצית הווניל. מוסיפים את הביצים אחת אחת (טורפים היטב לאחר כל הוספה) ואז מוסיפים גם את הבננות והשמנת החמוצה.

4. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ואז שופכים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים יחד עד לקבלת בלילה אחידה.

5. ממלאים כוס שלמה בבלילה ויוצקים את תכולה לקערה בה השתמשתם לערבוב החומרים היבשים. מוסיפים את הקקאו ומערבבים יחד היטב.

6. יוצקים את שתי הבלילות לסירוגין לתבנית המוכנה ובעזרת סכין קהה ("סכין חמאה", מערבלים את שתי הבלילות ליצירת דוגמת שיש.

7. אופים במשך שעה עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. נותנים לעוגה להצטנן בתבנית במשך 20 דקות ואז מחלצים אותה ומצננים לחלוטין על רשת תנור. פורסים ומגישים מיד, חם.

שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר ואפשר גם לשמור אותה במקפיא עד 3 חודשים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר