לכבוד שבת

מתכון לעדשים מנומרות עם גזר - תוספת נהדרת לכל עיקרית

עדשים מנומרות או "עדשים צרפתיות" מבושלות עם גזר, שום ותימין. תוספת נהדרת וקלה להכנה שמתאימה לכל מנה עיקרית בשולחן השבת וגם בזמנים חגיגיים יותר ביום חול (מתכונים, אוכל)

עדשים מנומרות עם גזר ותימין (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית או שמן צמחי
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 גזר, מקולף וקצוץ דק
  • 2 כוסות עדשים מנומרות (עדשים צרפתיות)
  • 1 כפית תימין מיובש או טרי וקצוץ
  • 3 עלי דפנה
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את השמן. כשהוא חם, מוסיפים את הבצל, השום והגזר ומאדים אותם עד לריכוך במשך 5-10 דקות.

2. יוצקים לסיר 6 כוסות מים ומוסיפים את העדשים, התימין, עלי הדפנה והמלח. מביאים לרתיחה וכשהכל מבעבע, מנמיכים את האש.

3. מבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהעדשים רכות לאחר שספגו את רוב המים שבסיר. אם העדשים כבר רכות, אך נותרו עודפי מים בסיר, מרוקנים אותם החוצה ומסירים מהאש. מגישים מיד או מצננים ומחממים להגשה מאוחר יותר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר