עדשים מנומרות עם גזר ותימין
עדשים מנומרות עם גזר ותימין (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 3 כפות שמן זית או שמן צמחי
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 גזר, מקולף וקצוץ דק
  • 2 כוסות עדשים מנומרות (עדשים צרפתיות)
  • 1 כפית תימין מיובש או טרי וקצוץ
  • 3 עלי דפנה
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את השמן. כשהוא חם, מוסיפים את הבצל, השום והגזר ומאדים אותם עד לריכוך במשך 5-10 דקות.

2. יוצקים לסיר 6 כוסות מים ומוסיפים את העדשים, התימין, עלי הדפנה והמלח. מביאים לרתיחה וכשהכל מבעבע, מנמיכים את האש.

3. מבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהעדשים רכות לאחר שספגו את רוב המים שבסיר. אם העדשים כבר רכות, אך נותרו עודפי מים בסיר, מרוקנים אותם החוצה ומסירים מהאש. מגישים מיד או מצננים ומחממים להגשה מאוחר יותר.