עוגת תפוזים מרוקאית - מסקוצ'ה
עוגת תפוזים מרוקאית - מסקוצ'ה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 150 מ"ל שמן זית + תוספת לשימון התבנית
  • 260 גרם קמח מנופה
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 180 גרם סוכר לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • 180 גרם יוגורט יווני
  • 2 כפות גדושות גרידת קליפת תפוז
  • 80 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים והסוכר לתערובת אחידה ואז מוסיפים את היוגורט, שמן הזית, גרידת התפוז, מיץ התפוזים ותמצית הווניל וטורפים היטב עד לאיחוד. יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת הקמח ומערבבים בעדינות בעזרת מרית רק עד שהקמח נספג - מקפידים לא לערבב יותר מדי כדי לא לפגוע במרקם העוגה (הבלילה תהיה מעט גושית וזה בסדר).

2. משמנים קלות בשמן זית תבנית מלבנית עם שוליים גבוהים בגודל 22X12 ס"מ ואז מרפדים את התבנית בנייר אפייה. יוצקים את הבלילה לתבנית.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם כמה פירורים קטנים ולחים עליו (אם העוגה צריכה עוד 1-2 דקות בתנור אך כבר השחימה מבחוץ, מכסים אותה בנייר כסף). מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים לחלוטין על רשת תנור ואז אוחזים בנייר האפייה, מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים אותה למגש.

העוגה תישמר עד 5 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.