תכירו: מסקוצ'ה

מתכון לעוגת תפוזים מרוקאית שנקראת "מסקוצ'ה"

עוגה מרוקאית מסורתית בשם "מסקוצ'ה" שמוגשת לצד תה רותח שמוזגים מגבוה. עוגה טעימה, לחה ורכה רכה עם ריח משגע שעשויה מרכיבים פשוטים וזמינים, מסוג העוגות שהכי כיף שיש תמיד על השיש, מוכנה לכל תרחיש (מתכונים, אוכל)

עוגת תפוזים מרוקאית - מסקוצ'ה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 150 מ"ל שמן זית + תוספת לשימון התבנית
  • 260 גרם קמח מנופה
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 180 גרם סוכר לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • 180 גרם יוגורט יווני
  • 2 כפות גדושות גרידת קליפת תפוז
  • 80 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים והסוכר לתערובת אחידה ואז מוסיפים את היוגורט, שמן הזית, גרידת התפוז, מיץ התפוזים ותמצית הווניל וטורפים היטב עד לאיחוד. יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת הקמח ומערבבים בעדינות בעזרת מרית רק עד שהקמח נספג - מקפידים לא לערבב יותר מדי כדי לא לפגוע במרקם העוגה (הבלילה תהיה מעט גושית וזה בסדר).

2. משמנים קלות בשמן זית תבנית מלבנית עם שוליים גבוהים בגודל 22X12 ס"מ ואז מרפדים את התבנית בנייר אפייה. יוצקים את הבלילה לתבנית.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם כמה פירורים קטנים ולחים עליו (אם העוגה צריכה עוד 1-2 דקות בתנור אך כבר השחימה מבחוץ, מכסים אותה בנייר כסף). מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים לחלוטין על רשת תנור ואז אוחזים בנייר האפייה, מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים אותה למגש.

העוגה תישמר עד 5 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר