לכבוד שבת

מתכון לסלט גרגירי חומוס ברוטב טחינה עם לימון ושום

הכריך העסיסי של חמישי יכול להפוך לסלט של שבת: ולמה מחמישי לשבת? כי אין סיכוי שיישאר משהו מהסלט הנהדר הזה ליום ראשון. מתכון לסלט גרגירי חומוס עם סלרי ובצל ירוק לתוספת פריכות ברוטב טחינה עם לימון ושום (מתכונים, אוכל)

סלט גרגירי חומוס ברוטב טחינה עם לימון ושום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 כפות שמן זית
  • 6 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 1/2 כפית שום מגורד או כתוש
  • מלח ופלפל שחור
  • 400 גרם גרגרי חומוס משימורים או 1 כוס גרגרי חומוס יבשים
  • 1/2 כוס סלרי קצוץ דק
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:

1. אם אתם משתמשים בגרגירי חומוס יבשים - שוטפים ומשרים אותם למשך לילה. למחרת מסננים אותם ושוטפים היטב. לאחר מכן, מניחים אותם בסיר, מכסים במים - 5 ס"מ מעל הגרגירים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים לאש קטנה, מבשלים במשך שעה, עד שהם רכים ומסננים היטב את הגרגרים.

2. אם אתם משתמשים בגרגירי חומוס משימורים - התחילו מהשלב הזה: מסננים ושוטפים היטב את הגרגירים.

3. בקערה גדולה, מערבבים במרץ את הטחינה עם השמן, מיץ הלימון והשום עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים לקערה את גרגירי החומוס, מערבבים אותם עם רוטב הטחינה ומועכים אותם קלות בעזרת גב של מזלג. מוסיפים את הבצל הירוק והסלרי, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

משתמשים בסלט מיד בתור מילוי עסיסי לכריך או שומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר