אירוח שמח

מתכון להמבורגר סלמון קריספי וסלט עלי רוקט חמצמץ

כריך של מיני המבורגר קריספי עם קציצת סלמון עסיסית ותפוחה וסלט עלי רוקט חמצמץ ונפלא שלא תרצו לפספס. כמובן שהגשה בתור המבורגר היא רק הצעה ותוכלו להגיש את הקציצה עם פירה בטטות או תפוחי אדמה בצד, אורז, ירקות מוקצפים או כל תוספת אהובה אחרת (מתכונים, אוכל)

המבורגר סלמון וסלט עלי רוקט (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לקציצות הסלמון:

  • 900 גרם פילה סלמון טרי, ללא עור, חתוך לקוביות גדולות
  • 1/2 כוס + 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית פלפל לבן גרוס
  • 1 כוס קוביות בצל סגול
  • 3/4 כוס קוביות פלפלים אדומים קלויים
  • 2 כפות שום כתוש
  • 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ כוס שמיר קצוץ
  • 3 כפות חרדל
  • 4 ביצים, טרופות
  • 1 כוס קמח שקדים
  • גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד
  • 1 כפית מלח

לסלט:

  • 340 גרם עלי רוקט
  • 1/2 בצל סגול, פרוס דק מאוד
  • 4 ענפי בצל ירוק, פרוסים דק
  • 1/2 כוס מיונז
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כף חרדל חלק
  • גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד
  • 3 כפות שמיר קצוץ גס
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, טוחנים את הסלמון, 1/2 כוס שמן זית, מלח ופלפל לבן עד לקבלת פירורים גסים. מעבירים לקערה גדולה.

2. מוסיפים את כל שאר רכיבי הקציצות לקערה - מלבד 4 כפות שמן הזית, ומערבבים היטב בידיים לאיחוד העיסה, אך נזהרים לא לפורר את הסלמון יותר, כיוון שהחלקים הגדולים יותר יעניקו מרקם לעיס יותר לקציצות.

3. יוצרים מהעיסה 10 קציצות פחוסות קלות בגודל שווה.

4. במחבת טפלון גדולה על אש בינונית-גבוהה מחממים את 4 כפות שמן הזית הנותרות. כשהשמן חם, מטגנים את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד עד שהן זהובות ופריכות. מוציאים אותן לנייר סופג.

הכנת הסלט:
5. בקערה גדולה מערבבים את עלי הרוקט, הבצל הסגול והבצל הירוק.

6. בקערה קטנה, מערבבים במרץ את המיונז, עם שני סוגי החרדל, מיץ הלימון, גרידת הלימון והשמיר עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את הרוטב על תערובת העלים והבצל, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.

הרכבת ההמבורגרים:
חוצים לשניים לחמניית המבורגר, מניחים למטה את קציצת הסלמון ועליה כמות נדיבה מהסלט. מוסיפים כל תוספת אהובה אחרת ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר