ליד הקפה

מתכון לעוגיות ריבה נוסטלגיות ומתוקות של מלי יהודיוף

עוגיות מבצק פריך בצורת פרח, ממולאות ריבה ואבקת סוכר מעל שימלאו את המטבח שלכם בזיכרונות נוסטלגיים מתוקים. אפשר להשתמש בריבה קנויה, אבל באמת חבל שתפספסו את ריבות השזיפים או התותים של מלי יהודיוף (מתכונים, אוכל)

עוגיות פרח במילוי ריבה (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

לבצק:
  • 300 גרם קמח מנופה
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 2 חלמונים
לריבה:
  • 500 גרם תותים / פטל / שזיפים אדומים מזן סנטה רוזה, מגולענים
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1 כפית פיקטין (להשיג בחנויות המתמחות במוצרי אפייה)
  • 2 כפות מיץ לימון
לקישוט: אבקת סוכר

    אופן ההכנה:

    מתחילים בהכנת הריבה:
    1. בסיר עמוק על אש בינונית, מניחים את הפירות, שופכים מעל את הסוכר ומבשלים עד שהפירות רכים מאוד. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את הפיקטין שיעזור לריבה להתגבש ואת מיץ הלימון, מערבבים, מבשלים עוד קצת ומכבים את האש. מצננים את הריבה לחלוטין.
    הכנת העוגיות:
    2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל רכיבי הבצק ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבלת בצק פירורי. היזהרו לא לעבד יותר מדי כדי שלא תיווצר רשת גלוטן ופריכותו של הבצק תיפגע. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

    3. על נייר אפייה מקומח או על משטח סליקון ליצירת טקסטורה, מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ. קורצים כ-20 פרחים עם קורצן פרח (או כל צורה אחרת). חשוב שמספר העוגיות יהיה זוגי.

    4. חותכים עיגול במרכז של 10 פרחי בצק.

    5. אופים את כל פרחי הבצק בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-12 דקות או עד שהם מזהיבים קלות. מוציאים מהתנור ומצננים.

    הרכבת העוגיות:
    6. מפדרים באבקת סוכר את כל העוגיות עם החור באמצע.

    7. מניחים עוגיה ללא חור על משטח נקי, מזלפים מעל ריבה וסוגרים עם עוגיה שיש לה חור במרכז. שומרים את העוגיות בכלי אטום במקרר עד שבוע או במקפיא עד חודש.

    הכתבה הייתה מעניינת?

    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    טוען תגובות...
    תוכן שאסור לפספס

    עכשיו בכותרות
    הנקראים ביותר
    המדוברים ביותר