רגע מתוק

מתכון לעוגת קפה ואגוזים טעימה שתכינו שוב ושוב

עוגה אוורירית, רכה, לחה ומתוקה - הפרוסה המושלמת ליד הקפה או התה שמתקתקים בקלי קלות. מורן פינטו עם מתכון לעוגת קפה ואגוזי מלך שאתם עומדים להכין שוב ושוב (מתכונים, אוכל)

עוגת קפה ואגוזים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 6 ביצים, מופרדות
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמנת מתוקה או תחליף פרווה
  • 2 כוסות קמח תופח מנופה
  • 1/2 1 כפיות אבקת קפה נמס (לא מגורען)
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס אגוזי מלך שבורים גס

אופן ההכנה:

1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את השמן בזרם דק וממשיכים להקציף עד לאיחוד.

2. בקערה גדולה, טורפים את החלמונים ומוסיפים את השמנת המתוקה או תחליף הפרווה והקמח, טורפים במרץ יחד. מוסיפים את אבקת הקפה ומערבבים היטב.

3. מאחדים בין הקצפת לתערובת הקמח ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בעדינות.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית מלבנית עם שוליים גבוהים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר