רגע מתוק

מתכון לעוגת לימון בחושה לחה ועסיסית - פרווה

עוגה לימונית, חמצמצה-מתקתקה, סופר עסיסית, לחה, רכה כמו ענן, טעימה טעימה והכי חשוב: פרווה לגמרי וללא ביצים. מסוג העוגות שאנחנו צריכים בהישג יד כל הזמן (מתכונים, אוכל)

עוגת לימון בחושה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

לעוגה:
  • 2 כוסות (270 גרם) קמח מנופה
  • 3/4 כוס (120 גרם) סוכר
  • 1/2 2 (10 גרם) כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס (70 גרם) שמן קוקוס מומס / שמן זית / שמן קנולה
  • 1/3 כוס (55 גרם) מיץ לימון
  • 1/2 כוס + 6 כפות (210 מ"ל) חלב שקדים / חלב סויה / כל חלב צמחי אחר
  • 2 כפות גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
לזיגוג:
  • 1/2 כוס (50 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף חלב שקדים / חלב סויה / כל חלב צמחי אחר

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השמן, החלב, מיץ הלימון וגרידת הווניל ומקפלים הכל יחד עד שכל החומרים היבשים נטמעים היטב ואין גושים.

אם משתמשים בשמן קוקוס מומס, הקפידו שמיץ הלימון והחלב הצמחי יהיו בטמפרטורת החדר כדי שהשמן לא יתקשה.

2. מרפדים בנייר אפייה תבנית מלבנית עם שוליים גבוהים, יוצקים פנימה את הבלילה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן במשך 10 דקות לפני שאוחזים בשולי נייר האפייה, מחלצים אותה בעדינות מהתבנית ומצננים אותה לחלוטין על רשת.

הכנת הזיגוג:
3. מערבבים היטב את כל רכיבי הזיגוג עד לקבלת מרקם חלק. כשהעוגה התקררה לגמרי, יוצקים עליה את הזיגוג, מחכים כמה דקות להתייצבות ואז פורסים ומגישים.

העוגה תישמר היטב בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 4 ימים או במקרר עד שבוע.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר