עוגת לימון בחושה
עוגת לימון בחושה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לעוגה:
  • 2 כוסות (270 גרם) קמח מנופה
  • 3/4 כוס (120 גרם) סוכר
  • 1/2 2 (10 גרם) כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס (70 גרם) שמן קוקוס מומס / שמן זית / שמן קנולה
  • 1/3 כוס (55 גרם) מיץ לימון
  • 1/2 כוס + 6 כפות (210 מ"ל) חלב שקדים / חלב סויה / כל חלב צמחי אחר
  • 2 כפות גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לזיגוג:
  • 1/2 כוס (50 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף חלב שקדים / חלב סויה / כל חלב צמחי אחר

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השמן, החלב, מיץ הלימון וגרידת הווניל ומקפלים הכל יחד עד שכל החומרים היבשים נטמעים היטב ואין גושים.

אם משתמשים בשמן קוקוס מומס, הקפידו שמיץ הלימון והחלב הצמחי יהיו בטמפרטורת החדר כדי שהשמן לא יתקשה.

2. מרפדים בנייר אפייה תבנית מלבנית עם שוליים גבוהים, יוצקים פנימה את הבלילה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן במשך 10 דקות לפני שאוחזים בשולי נייר האפייה, מחלצים אותה בעדינות מהתבנית ומצננים אותה לחלוטין על רשת.

הכנת הזיגוג:
3. מערבבים היטב את כל רכיבי הזיגוג עד לקבלת מרקם חלק. כשהעוגה התקררה לגמרי, יוצקים עליה את הזיגוג, מחכים כמה דקות להתייצבות ואז פורסים ומגישים.

העוגה תישמר היטב בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 4 ימים או במקרר עד שבוע.