עראייס
עראייס (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 300 גרם בשר בקר טחון עם מעט שומן
  • 1 בצל לבן, קצוץ דק
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1/4 צרור כוסברה, קצוצה דק
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן זית
  • 2-3 פיתות, חתוכות ל-4 רבעים

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה גדולה, מניחים את הבשר, הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה, מתבלים במלח ופלפל שחור ולשים הכל יחד בידיים במשך 3-5 דקות, עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים בצד ל-10 דקות.

2. לשים שוב היטב את עיסת הבשר וממלאים כל רבע פיתה בתערובת.

3. מורחים כל פיתה בשמן זית מכל הצדדים וצולים על מחבת, מחבת פסים, גריל חשמלי, מנגל פחמים או טוסטר בשרי - שחוממו היטב מראש.

מגישים חם לצד סלט ירקות, טחינה ופלפל חריף.