סלט לשבת

מתכון לחומוס סלק ורוד מהפנט

הופ, יש לנו סלט חדש מעניין ויפה לשולחן השבת שגם הילדים יאהבו: מתכון לחומוס סלק בגוון ורוד עז, בריא, מזין וטעים טעים. נותרו לכם שאריות משבת? קיבלתם ממרח נהדר לכריך של יום ראשון (מתכונים, אוכל)

חומוס סלק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 250 גרם סלק, מקולף וחתוך לרבעים גדולים
  • 4 כפות שמן זית
  • 300 גרם גרגירי חומוס מבושלים או משימורים
  • 3-5 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות מים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

מתכון לקערת חומוס סלק בינונית

1. מפזרים את ריבועי הסלק בתבנית, מזלפים מעל כף שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות, עד לריכוך. מוציאים מהתנור ומצננים.

2. במעבד מזון, מניחים את הסלק האפוי עם כל הרכיבים, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם וטוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

מגישים על צלחת עם זילוף של שמן זית מעל וכל תוספת אהובה אחרת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר