תוך 20 דקות

מתכון לזיוה: מאפה במילוי גבינות עם סלסת עגבניות חריפה

מאפה פריך מלא בגבינות נמסות שהכי טעים לחתוך ביד, לטבול בסלסת עגבניות חריפה ולאכול עם ביצים קשות וחמוצים. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת זיוה - מאפה שמחבר בין מלוואח ובורקס גבינה (מתכונים, אוכל)

זיוה, מאפה במילוי גבינות (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 מלוואחים מופשרים אך קרירים, שיהיה נוח לעבוד איתם
  • 4 כפות גבינת שמנת שום שמיר או כל גבינה אהובה אחרת
  • 3/4 כוס (80 גרם) גבינה צהובה מגורדת
  • 3/4 כוס (80 גרם) גבינה בולגרית מגורדת
  • 1 כף שמן / תרסיס שמן
  • 1 ביצה טרופה עם 1 כפית מים
  • 1 כף של שומשום
לסלסת העגבניות:
  • 2 עגבניות, מגורדות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/4 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן
להגשה: ביצים קשות, חמוצים וסחוג

    אופן ההכנה:

    צפו באופן ההכנה:

    (צילום: אוראל בראל)

    1. משמנים בכף שמן או בתרסיס שמן 2 ניירות אפייה, מניחים ביניהם מלוואח אחד ומרדדים אותו לצורת מלבן.

    2. מורחים על מלבן הבצק מחצית מגבינת השמנת ומפזרים מעל מחצית מכמות הגבינות המגורדות, מקפלים את שולי הבצק מצד ימין ומצד שמאל ואז אוחזים את נייר האפייה מהצד שקרוב אלינו ומגלגלים לרול. מסדרים אותו לצורת חצי ירח, מברישים קלות עם ביצה טרופה ומפזרים שומשום.

    3. חוזרים על פעולת הרידוד, המילוי והגלגול עם המלוואח השני.

    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות על מצב טורבו (סמל של מאוורר עם פס מעל ומתחת) במשך 30 דקות עד שהמאפים מקבלים גוון שחום יפה.

    5. במקביל, מערבבים היטב את רכיבי סלסת העגבניות ומגישים לצד המאפים החמים.

    אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

    (צילום: אוראל בראל)

    הכתבה הייתה מעניינת?

    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    טוען תגובות...
    תוכן שאסור לפספס

    עכשיו בכותרות
    הנקראים ביותר
    המדוברים ביותר