מה אוכלים היום?

מתכון למרק דלעת קרמי וסמיך בטעם עשיר עם קיק פיקנטי

מרק דלעת בצבע כתום עז, מרקם קרמי סמיך וטעם עשיר עם קיק פיקנטי שמתבשל עם ירקות שורש ועוטף את הבית בריח מהפנט. מסוג המרקים שכל אחד חייב לדעת להכין בשליפה מהזיכרון (מתכונים, אוכל)

מרק דלעת (צילום: Foodography by Joanna on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות (אופציונלי)
  • 1-2 כוסות ציר ירקות או מים עם אבקת מרק
  • 1 שאלוט גדול, קצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות או קצוצות
  • 2-3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 1/2 1 כפות אבקת קארי
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה (אופציונלי)
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית סירופ מייפל (אפשר להחליף בכל ממתיק אחר)
  • 1 כפית חמאת בוטנים (אופציונלי)
  • 400 מ"ל חלב קוקוס

אופן ההכנה:

1. מפזרים את קוביות הדלעת והגזר בתבנית גדולה, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור, מזלפים מעט שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהירקות רכים.

2. במקביל, מחממים בסיר רחב 2-3 כפות שמן, מוסיפים את השאלוט ומאדים במשך 4-5 דקות. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה.

3. מוסיפים את קוביות הדלעת והגזר, מתבלים בקארי, כמון, פלפל קאיין וקורט מלח ופלפל שחור, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

4. מוסיפים לסיר את ציר הירקות או המים, חלב הקוקוס, המייפל וחמאת הבוטנים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 8-10 דקות.

5. מכבים את האש וטוחנים את המרק במוט בלנדר או מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. אפשר להוסיף עוד קצת ציר ירקות או מים לדילול המרק. מגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר