מרק דלעת
מרק דלעת (צילום: Foodography by Joanna on Shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות (אופציונלי)
  • 1-2 כוסות ציר ירקות או מים עם אבקת מרק
  • 1 שאלוט גדול, קצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות או קצוצות
  • 2-3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 1/2 1 כפות אבקת קארי
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה (אופציונלי)
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית סירופ מייפל (אפשר להחליף בכל ממתיק אחר)
  • 1 כפית חמאת בוטנים (אופציונלי)
  • 400 מ"ל חלב קוקוס

אופן ההכנה:

אאא

1. מפזרים את קוביות הדלעת והגזר בתבנית גדולה, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור, מזלפים מעט שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהירקות רכים.

2. במקביל, מחממים בסיר רחב 2-3 כפות שמן, מוסיפים את השאלוט ומאדים במשך 4-5 דקות. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה.

3. מוסיפים את קוביות הדלעת והגזר, מתבלים בקארי, כמון, פלפל קאיין וקורט מלח ופלפל שחור, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

4. מוסיפים לסיר את ציר הירקות או המים, חלב הקוקוס, המייפל וחמאת הבוטנים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 8-10 דקות.

5. מכבים את האש וטוחנים את המרק במוט בלנדר או מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. אפשר להוסיף עוד קצת ציר ירקות או מים לדילול המרק. מגישים מיד, חם.