התוספת האולטימטיבית

מתכון לצ'יפס תפוחי אדמה הכי קריספי וטעים שיש

יש אינסוף דרכים להכין צ'יפס - וזאת אחת המיוחדת שבהן: שכבות דקיקות וצפופות של תפוחי אדמה שאופים 3 שעות, מכניסים למקרר ל-12 שעות ואז מוציאים, חותכים, מטגנים ומתקבל צ'יפס מדהים וסופר פריך. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב לצ'יפס הכי קריספי שיש (מתכונים, אוכל)

צ'יפס אקסטרה קריספי (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 תפוחי אדמה, מקולפים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

שימו לב: העבודה לוקחת רק חצי שעה, אך תהליך ההכנה כולו עומד על 15 שעות.

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל)

1. בעזרת מנדולינה או סכין חדה מאוד, פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד (כמו חטיף צ'יפס) ומניחים את הפרוסות בקערה או תבנית גדולה.

2. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית, המלח, הפלפל השחור והשום הכתוש, יוצקים על תפוחי האדמה ומערבבים בידיים לציפוי מלא.

3. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבות.

4. מכסים את תפוחי האדמה בנייר אפייה נוסף, מהדקים היטב את הצדדים ואופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך 3 שעות.

5. לאחר האפייה, מניחים על התבנית שקית קמח / משקולות אפייה במשקל דומה / קטניות יבשות במשקל דומה, כך שתפוחי האדמה "יימחצו" בפנים ומכניסים למקרר ל-12 שעות.

6. הופכים בזהירות את תכולת התבנית לקרש חיתוך וחותכים לרוחב לפרוסות ברוחב 2 אצבעות.

7. מחממים ל-180 מעלות שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הפרוסות עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה. מגישים מיד, חם, עם מלח גס מעל, כתוספת לסטייק צלוי או כל מנה אהובה אחרת.

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר