מאפייה ביתית

מתכון ללחמניות רכות במילוי מוצרלה ובציפוי פסטו ופרמזן

לחמניות מפנקות לארוחה משפחתית מושלמת - מרק כתום וסמיך וסלט גדול בצד וסגרתם פינה. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב ללחמניות רכות, פשוטות וטעימות שאתם עומדים להכין שוב ושוב (מתכונים, אוכל)

ללחמניות רכות במילוי מוצרלה ובציפוי פסטו ופרמזן (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 כוסות קמח מנופה
  • 1 כוס חלב פושר
  • 1 ביצה
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1 כף שמרים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 250 גרם כדורי מוצרלה
להברשה וציפוי:
  • 20 גרם חמאה, מומסת
  • 2 כפות ממרח פסטו
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל)

1. בקערת מיקסר או בקערה רגילה, מערבבים את החלב, השמרים והסוכר וממתינים 10 דקות.

2. מוסיפים את הקמח, הביצה, החמאה ואגוז מוסקט ומעבדים עם וו גיטרה או ידנית במשך דקה במהירות נמוכה.

3. מוסיפים את הקמח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 7 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.

4. מעצבים את הבצק לכדור ומעבירים אותו לקערה נפרדת, מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים במשך שעה.

5. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות לעלה בעובי 0.7 ס"מ, קורצים עיגולים מהבצק, מניחים כדור מוצרלה במרכז כל עיגול בצק, סוגרים את הקצוות, מגלגלים לכדור ומסדרים את כדורי הבצק הממולאים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.

6. מברישים את כדורי הבצק בחמאה המומסת, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים בפעם השנייה במשך 10 דקות.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, מוציאים מהתנור, מברישים מיד בנדיבות בממרח פסטו, מפזרים גבינת פרמזן מגוררת ומגישים מיד.

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר