עוגת שוקולד כשרה לפסח
עוגת שוקולד כשרה לפסח (צילום: אוראל בראל)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 1 כוסות אבקת שוקו
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 1 כוס קמח מצה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 5 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה או תחליף פרווה
  • לגנאש:
  • 2 חפיסות שוקולד חלב / חפיסה אחת של שוקולד מריר, חתוכות לקוביות
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה או תחליף פרווה

אופן ההכנה:

אאא
אמצעי מדידה: כל הכוסות במתכון נמדדות לפי כוס חד פעמית לשתייה קרה
 
צפו באופן ההכנה:
  (צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. בקערה גדולה מערבבים את כל הרכיבים היבשים ובקערה נפרדת, טורפים היטב את הביצים, השמן והשמנת המתוקה.

2. בהדרגה ותוך כדי בחישה, מוסיפים את תערובת הרכיבים היבשים לתערובת הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה עם תחתית נשלפת, מרופדת בנייר אפייה משומן היטב.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35-40 דקות.

5. ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה במשך 2 דקות במיקרוגל או בבן מארי ומערבבים לקבלת גנאש חלק.

6. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, פורסים אותה למשולשים ויוצקים מעל את הגנאש כשהוא חם, כדי שיספג היטב.
 

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

 (צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
הגדלה
 (צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)