תרבחו ותסעדו

מתכון למופלטה מרוקאית מושלמת - מדריך וידאו שלב אחר שלב

לא הספקתם להתארגן על חברים מרוקאים? אל דאגה, אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת ערימת מופלטות רכות וטעימות שמגישים עם דבש והמון חמאה למימונה, במוצאי שביעי של פסח (מתכונים למימונה, אוכל)

מופלטה מנצחת (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 4 כוסות מים פושרים
להגשה: דבש וחמאה

    אופן ההכנה:

    אמצעי מדידה: כל הכוסות במתכון נמדדות לפי כוס חד פעמית לשתייה קרה

    צפו באופן ההכנה:

    (צילום ועריכה: אוראל בראל)

    1. בקערת מיקסר, מערבבים קלות את המים, הסוכר והשמרים ונותנים לתערובת לעמוד 10 דקות.

    2. מוסיפים את הקמח והשמן ומעבדים עם וו לישה במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 5 דקות.

    3. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת ומשומנת היטב, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה.

    4. בידיים משומנות מגלגלים מהבצק כדורים קטנים בגודל שווה, מסדרים אותם בתבנית משומנת, מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.

    5. משמנים 2 ניירות אפייה, מניחים כדור בצק במרכז אחד הניירות, מכסים עם הנייר השני ומרדדים עם מערוך לעיגול דק.

    6. מסירים את נייר האפייה העליון, מרימים את נייר האפייה התחתון ועליו עיגול הבצק והופכים אותו ישירות לתוך מחבת גדולה ומחוממת היטב. מסירים את נייר האפייה, מחזירים אותו למשטח העבודה, מרדדים עיגול נוסף והופכים אותו לתוך המחבת. הופכים את שתי המופלטות, מרדדים עיגול נוסף וחוזרים על הפעולה שוב ושוב עד שהבצק נגמר - בכל פעם שמוסיפים עיגול נוסף למחבת, הופכים את כולם יחד.

    מגישים את המופלטות חמות עם חמאה בטמפרטורת החדר ודבש, למריחה.

    אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

    (צילום: אוראל בראל)
    (צילום: אוראל בראל)

    הכתבה הייתה מעניינת?

    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    טוען תגובות...
    תוכן שאסור לפספס

    עכשיו בכותרות
    הנקראים ביותר
    המדוברים ביותר