תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

לא הספקתם להתארגן על חברים מרוקאים? אל דאגה, אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת ערימת מופלטות רכות וטעימות שמגישים עם דבש והמון חמאה למימונה, במוצאי שביעי של פסח (מתכונים למימונה, אוכל)

מופלטה מנצחת (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 4 כוסות מים פושרים

להגשה: דבש וחמאה

    אופן ההכנה:

    אמצעי מדידה: כל הכוסות במתכון נמדדות לפי כוס חד פעמית לשתייה קרה

    צפו באופן ההכנה:

    1. בקערת מיקסר, מערבבים קלות את המים, הסוכר והשמרים ונותנים לתערובת לעמוד 10 דקות.

    2. מוסיפים את הקמח והשמן ומעבדים עם וו לישה במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 5 דקות.

    3. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת ומשומנת היטב, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה.

    4. בידיים משומנות מגלגלים מהבצק כדורים קטנים בגודל שווה, מסדרים אותם בתבנית משומנת, מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.

    5. משמנים 2 ניירות אפייה, מניחים כדור בצק במרכז אחד הניירות, מכסים עם הנייר השני ומרדדים עם מערוך לעיגול דק.

    6. מסירים את נייר האפייה העליון, מרימים את נייר האפייה התחתון ועליו עיגול הבצק והופכים אותו ישירות לתוך מחבת גדולה ומחוממת היטב. מסירים את נייר האפייה, מחזירים אותו למשטח העבודה, מרדדים עיגול נוסף והופכים אותו לתוך המחבת. הופכים את שתי המופלטות, מרדדים עיגול נוסף וחוזרים על הפעולה שוב ושוב עד שהבצק נגמר - בכל פעם שמוסיפים עיגול נוסף למחבת, הופכים את כולם יחד.

    מגישים את המופלטות חמות עם חמאה בטמפרטורת החדר ודבש, למריחה.

    אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

    (צילום: אוראל בראל)
    (צילום: אוראל בראל)

    האם הכתבה עניינה אותך?

    כן (69%)

    לא (31%)

    תוכן שאסור לפספס:

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    23
    תודה רבה רבה אחרי עשרות מתכונים וכשלונות סוף סוף יצא לי מופלטה מהסרטיםםםםם תודה על הסרטון והמתכון שנה הבאה מימונה אצלי חחחח
    י
    22
    אמאאאאאאאא נראהההה טילללללללללללללללללללללל יאלוףףףף
    נועהההה
    תודה רבה
    אוראל בראל
    21
    מה הכמות שיוצאת מקילו? כמה יחידות בערך?
    ...
    20
    למה אין סרטון??
    ע
    19
    אך ורק קלוריות ריקות. זוהי מצוות החג.
    אבי
    18
    הכנתי פעם ראשונה ויצא ממש ממש טעים!! תודה על המתכון...........
    ת.ברק
    בשמחה ..שמח לשמוע
    אוראל בראל
    17
    לא ראיתי כאלו מופלטות בחייםםם
    אמיר
    תודה רבה
    אוראל בראל
    16
    יצא אכלה תמשיכו לעלות
    נחמן קצב
    תודה רבה
    אוראל בראל
    15
    אוף אני אשכנזייה וממש בא לי לאכול מופלטה.. מי מזמין??
    יעל
    חבל היית אומרת אתמול כי נשאר לנו ממש אבל ממש המון וחילקנו לשכנים השכנזים שלא בדיוק ידעו איך להגות את המילה:)....
    בר פינטו
    באוי אלי בכףף🤣😊🤗🤗
    אפרת
    אחלה נראה טעים מאוד
    חנה
    14
    לא חיכיתי עד מוצ"ש... אבל למה בלי וידאו???? זה כ"כ מוסיף ומסביר... אבל תודה בכל אופן מתכון מדהים והרעיון על הרידוד ונייר האפייה ממש חכם. תרבחו ותסעדו
    אבינועם
    לא מובן מתי הכנתם את המופלטה?!
    .
    אני ממש בטוח שהוא התכוון שהוא לא חיכה עד מוצ"ש ופתח את הכתבה כי כתוב למוצאי החג... עכשיו מובן????:))))
    דני
    13
    ואוו מהמם וממש ממש מגירה.... אבל מה העניין לא להפוך לשני הכיוונים אלא אלא להוסיף מעל עוד אחד?
    אבינועם
    כך המרוקאים נוהגים
    אפרת
    12
    j
    mm
    11
    מטגנים אותם אחד על השני? הם לא אמורים להידבק?
    1
    לא. ככה זה האוטנטי!
    תהילוש
    10
    מותק ככה מופלטות אמיתיות אחד על השני זה האותנטי מילה של מרוקאית😉 ומופלטות אוכלים עם חמאה ודבש גם כן ככה באותנטי... למה נראה לכם שמרוקאים לא אוהבים חלבי?? מרוקאים אחלה עם כל סוגי האוכל רק מה?! הם הרבה בשריים ואז זה נהיה מסובך... תרבחו ותסעדו...
    מרוקאית גאה
    תודה רבה
    אוראל בראל
    9
    רוב המרוקאים לא אוהבים חלבי אז תורידו את החמאה
    יהודית יוסף
    8
    ווואוווווווווווו
    רוחי
    7
    אךךך, עם הידיים!!!!!!! קרועעעעעעעעעע הכי טעים!! אהבתי!
    תהילוש
    חחח נכוןןןןן
    אפרת
    6
    חבל שלא שמו מנגינה מרוקאית ברקע סתם זה ניראה ממש טעים מופלטות😋 אני בלי נדר ינסה את זה
    מעודה
    רציתי מאוד אך לא הסתדר
    אוראל בראל
    חח זה בסדר.. כתבתי בצחוק
    מעודה
    5
    יפה
    חח אשכנזין פה
    4
    כמה מופלטות אני אכלתי חחחחחחחח
    חסוי
    חח כמו כולנו
    אוראל בראל
    3
    נראה טעים אבל אין וידיאו... או שזה בעיה אצלי תעדכנו אותי בתגובה
    ער
    דווקא יש סירטון למה אתם אומרים שאין?
    הההה
    2
    המופלטה הכי טובה שקיימת! תודה אוראל
    ניסיתי אחרי הרבה ניסויים
    1
    חייבת להגיד ממש תודה רבה
    אביה

    אולי גם יעניין אותך:

    עוד בקינוחים :