קציצות דגים ברוטב פלפלים פיקנטי
קציצות דגים ברוטב פלפלים פיקנטי (צילום: אבי לביא)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם דג לברק טחון
  • 1/2 בצל לבן, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס נענע טריה קצוצה
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב:
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 2 שיני שום, חתוכות לפרוסות
  • 1/4 כוס שמן
  • 200 מ"ל רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים חמים
  • 1 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
  • 3 כפות פפריקה אדומה חריפה
  • 3 כפות כמון
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה גדולה, מניחים את הדג, מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.

2. בסיר סוטאז' רחב ונמוך, מחממים את השמן ומטגנים קלות את פרוסות השום והפלפל החריף בשלמותו.

3. מוסיפים 2 כפות כמון, פלפל שחור, 1 כפית כורכום, 1 כפית מלח, 2 כפות פפריקה, מערבבים קלות לפתיחת טעמים. מוסיפים את רצועות הפלפלים ומטגנים עד להשחמה קלה.

4. במקביל, בקערה קטנה מערבבים במרץ את רסק העגבניות עם כפית כמון, כפית פפריקה, כפית כורכום, המים ומחצית מהפטרוזיליה הקצוצה ויוצקים על הפלפלים בסיר.

5. יוצרים קציצות שוות בגודלן מעיסת הדגים ומסדרים אותן ברוטב שבסיר. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-קטנה במשך 15 דקות. מפזרים מעל את יתרת הפטרוזיליה הקצוצה, מסירים מהאש ומגישים מיד, חם, לצד חלה טרייה או לחם טוב ותוספות אהובות אחרות.

לכל המתכונים של אלימלך לוין - לחצו כאן