לכבוד שבת

צרפו לו חלה רכה ואתם מסודרים: באבא גנוש

סלט ים תיכוני נהדר שמצרים, סוריה, לבנון, טורקיה ויוון נלחמות לקרדיט בלעדי על המצאתו. אנחנו ניישב את הסכסוך בכך שפשוט נקרא לו "ים תיכוני". מתכון לסלט-מטבל שיגרום לכולם ללקק את האצבעות ולכם - לאמץ אותו לנצח על שולחן השבת שלכם (מתכונים לשבת, אוכל)

זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 חציל גדול
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • מיץ של 1 לימון
  • 1-2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • מלח גס
  • שמן זית איכותי, לזילוף

אופן הכנת באבא גנוש:

1. בסכין חדה, דוקרים את החציל בכמה מקומות, וצולים על אש גלויה מכל צד, עד שהחציל משחיר ורך מאוד בפנים. מניחים לחציל להתקרר, מקלפים ומעבירים את בשר החציל למסננת דקה. קוצצים ומעסים את החציל, כך שהמיצים יתנקזו לגמרי, ומעבירים לקערת ערבוב.

2. מערבבים את הטחינה עם כף מים (או קצת יותר, תלוי בסמיכות שלה) ומיץ הלימון ומוסיפים את התערובת לקערה עם החצילים, יחד עם השום הכתוש ומחצית מכמות הפטרוזיליה. מערבבים היטב ומתבלים במלח.

בסמוך להגשה, מפזרים מעל את הפטרוזיליה הנותרת ומזלפים שמן זית.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (55%)

לא (45%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
בקיצור, שום באבא ושום גנוש. סלט חצילים בטחינה. באמת דבר טעים, אבל שגרתי.
חביתה בפיתה

עוד בסלטים לשבת: