לכבוד שבת

שובר שגרה: טפנד (ממרח) זיתים חגיגי לשבת

קטגוריית הסלטים לשבת מקבלת טוויסט מעניין: טפנד - ממרח זיתים חגיגי משודרג. במקור, הטפנד מבוסס על זיתים ירוקים או שחורים ושמן זית. כאן, הוא מתובל בתוספות שהופכות אותו לממכר מהביס הראשון (מתכונים לשבת, אוכל)

זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 2 כוסות מיקס זיתים (למשל, זיתי קלמטה שחורים / ירוקים, מסוננים)
  • 2 כפות צלפים, מסוננים
  • 2 כפות עגבניות מיובשות, מסוננות
  • 1 כף שום קצוץ
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 4 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1 כף עלי בזיליקום טריים קצוצים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • מעט גרגרי פלפל שחור / 1/2 כפית פלפל שחור טחון

אופן הכנת טפנד זיתים:

מתכון ל-2 כוסות

בקערת מעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים לתערובת אחידה. כדי לקבל מרקם מיוחד של גושי טפנד רכים והרמוניית טעמים מוצלחת, כדאי לטחון 15-17 פעמים.

מאחסנים בכלי אטום במקרר עד שבוע, ומזלפים מעל מעט שמן לפני ההגשה ומוסיפים עלי פטרוזיליה טריים לקישוט.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בסלטים לשבת: