הלכה ב-60 שניות

האם מותר להפוך קרח בשבת - לברד? • צפו 

"הלכה ב-60 שניות" ב'כיכר השבת' עם הפוסק הגאון רבי בנימין חותה - פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית | ובפינה היומית: האם מותר להפוך קרח בשבת - לברד? • צפו (יהדות)

(תמונה ראשית, צילום אילוסטרציה: shutterstock)

"הלכה ב-60 שניות": הפוסק הגאון רבי בנימין חותה מגיש מדי בוקר ב'כיכר השבת' פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית, המתמצתת את פרטי הדינים והמנהגים.

ובפינה היומית: הלכה מדיני מוליד בשבת. דיברנו בעבר הרחוק שיש איסור לרסק קרח בשבת, לעשות אותו נוזל, מכמה טעמים. גם שמא יבוא לשחות פירות, גם מוליד. מה קורה, אדם לוקח קרח לעשות אותו ברד? יש לכם פה איזה איגלו, כולו קרח אבן, הוא נותן מכות - הוא לא נהיה נוזל, נהיה לו ברד. האם זה נקרא גם כן בכלל האיסור או לא?

הלכה למעשה, להפוך קרח לברד זה לא בגדר האיסור כמו מי שהופך קרח להיות נוזל. ולכן אין בזה איסור, מותר בשבת לעשות את זה ואין בזה חשש כלל. ייתן לזה כמה מכות, יהיה לו בסוף כמו עיסה כזה, שלא יהפוך את זה לנוזל, יהפוך את זה לברד, כמו שלג, ואין בזה איסור של אחד האיסורים שאמרנו.

צפו בפינה

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בהלכה בשישים שניות: