כיכר השבת

מיוחד לחנוכה

מתכון לסופגניות בציפוי גנאש שחור לבן ואגוזים

חנוכה כבר כאן והשנה תגישו סופגניות יפהפיות ומרשימות במחיר שפוי שהכנתם לגמרי לבד: השפית מורן פינטו מגישה מתכון מנצח לסופגניות עסיסיות בציפוי גנאש שחור ולבן עם שבבי אגוזים מעל • מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

15
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ב בכסלו | 14.12.14
סופגניות בציפוי גנאש שחור לבן ושבבי אגוזים (צילום: יוני זוננשיין)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם קמח סוגת
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 200 מ"ל חלב
  • 2 ביצים
  • 70 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
  • לציפוי גנאש שוקולד לבן:
  • 200 גרם שוקולד לבן איכותי
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • לציפוי גנאש שוקולד מריר:
  • 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • לקישוט: 50 גרם ברס / גרם קוקוס קלוי / סוכריות צבעוניות

אופן הכנת סופגניות בציפוי גנאש שחור לבן:

מתכון ל-15 סופגניות

הכנת הסופגניות:
• מערבבים את הקמח והשמרים בקערה רחבה. מוסיפים את הסוכר, החלב, החמאה והביצים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

• מכסים את הבצק ומניחים בצד להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות שוות. ומכדררים כל חתיכה לכדור עגול (בווידאו יש טיפ מעולה ליצירת כדור עגול ומושלם).

• מסדרים את הכדורים זה לצד זה, מכסים אותם במגבת ומניחים להתפחה נוספת.

• מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, אך לא רותח, מורידים אליו בזהירות את הסופגניות בעזרת כף. מטגנים כל סופגנייה במשך 2-3 דקות מכל צד, עד שהסופגנייה זהובה היטב משני צידיה.

• מעבירים את הסופגניות לנייר סופג ומניחים להן להתקרר.

הכנת הגנאשים:
• על הפעולה הבאה חוזרים פעמיים, עבור הגנאש הלבן והגנאש השחור: ממיסים בשיטת בן-מארי את השמנת והשוקולד באופן הבא: מרתיחים מים בסיר ולתוך המים הרותחים מכניסים סיר נוסף, קטן יותר, או קערת נירוסטה ובתוכה מניחים את השוקולד והשמנת. מערבבים עד לקבלת נוזל סמיך וחלק.

• מעבירים את הגנאשים לכלים נפרדים. לאחר שהתקררו, טובלים בהם חצי מהסופגנייה ומפזרים מעל ברס (שבבי אגוזים) / קוקוס / סוכריות צבעוניות.

חנוכה שמח!

תוכן שאסור לפספס
15 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
14
מה שהכי בלט במתכון זה שהקמח לא נופה!!
אביה25.12.14
13
סליחה על ההערה, אבל כאישה חרדית שמשמשת דוגמא במטבח היה עלייך לנפות את הקמח!!! בפרט שאת מראה זאת לכולם. תודה וחג שמח
רינה14.12.14
12
פשוט יוצא מושלם.
אפרת14.12.14

הצגת כל התגובות

11
למה לא ניפית את הקמח????הסופגניות אסורות לאכילה.
חן14.12.14
10
מוכן ונראה טעים
צבי14.12.14
9
בס''ד שלום למורן המדור שלך ממש נפלא. אבל,מדוע את לא מנפה את הקמח???? מדוע את לוקחת ישירות מהשקית ושופכת לקערה.וכי הקמח של סוגת הוא חסין מתולעים??
רותי14.12.14
8
אני ממש אוהבת סופגניות ועוד יותר אוהבת להכין אותם.. אבל משום מה לאחרונה (השנה)יצא לי פיתה במקום סופגנייה :) :( לא יודעת למה.. - עשיתי בדיוק כמו המתכון!! לכן לא מעיזה לנסות עוד מתכון
החיים יפים24.12.14
7
נראה מעולה..
דינה15.12.14
6
יצא סופגניות בימקום ריבה יצא בצק
לימור22.12.14
5
מתלהבים מזה בואו תכתבו בחיפוש של כיכר כך מיצרים סופגניות ותרצו לאכול את המסך
אבי15.12.14
4
שכחת לנפות? או שהקמח כבר נופה?
אפינית15.12.14
3
א. הקמח לא מופה ב. אני שונאת שמרים יבשים ג. שמרים וסוכר לא ממש מסתדרים טוב ביחד...
אחת15.12.14
2
רק שמטעמי פרסומת לסוגת ... בכל אופן מחובתכם לציין שהקמח מנופה כדי שלא יטעו לחשוב שהקמח של סוגת מנופה.וגם של יחשדו חלילה בך...את מקסימה והאתר שודרג בצורה מענינת ומועילה !!!
לאה15.12.14
1
אני הפכתי את המתכון לחלבי
רבקה15.12.14
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל
ש

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

משתלם וקל!

שלחו תמונות והרוויחו סל מוצרי המותג הפרטי בשווי 1000₪

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

ט"ו בשבט עם רמי לוי

ממלאים את שולחן ט"ו בשבט עם מוצרי קליית השקמה

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

מבית תנובה

חדש בסדרת אלטרנטיב: משקה שיבולת שועל בטעם וניל

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24
ש

טעם חדש וחורפי למשקה האהוב

תנובה משיקה קפה קר בכוסות אישיות בטעם אגוזי לוז

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

מרחיבים את הקטגוריה

תנובה משיקה בייגלה מועשר בחלבון תחת המותג 'GO'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עכשיו על המדפים!

תגידו, כבר יצא לכם לטעום את אסם צ'יפס החדש?

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם
ש

לכבוד חנוכה תנובה מחדשת:

גבינות נפוליאון באריזה משפחתית של 500 גרם וגבינת זעתר

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

בהוקרה

קבוצת אסם נסטלה מחזקת את פעילותם של מתנדבי זק"א

כיכר בשיתוף אסם נסטלה | מקודם
ש

אל תפספסו

רשת הקצביות המפורסמת משיקה חווית "ליל שישי" נדירה

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

בשיתוף מטה החטופים

תנובה במסר על קוטג׳ תנובה: 'מחכים לכם בבית'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מטלות במטבח

טיפים מובילים לניקוי סירים: היפרדו משאריות מזון עקשניים

טובה אור | 07.11.23

לאפות בכיף!

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23
ש

חוגגים בכיף!

לארח בקלות בלי להתפשר על הפאר!

כיכר בשיתוף שמאי | מקודם
ש

תנובה משיקה

תחליף בקר מבוסס חלבון מהצומח בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית:

חברת המזון "טעמן" רכשה את מפעל "טחינה הנסיך" – הגדול במזה"ת

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית

חברת המזון "טעמן" רכשה את המפעל הוותיק "טחינה הנסיך"

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עכשיו בכשרות בד"ץ העדה החרדית

הקפה נטול הקפאין מצטרף למוצרי הקפה בסדרת הפלטינום

כיכר בשיתוף עלית | מקודם