כיכר השבת

באנו לעזור

6 שיטות למנוע מאבוקדו להשחיר; 3 מתוכן מצוינות

בניגוד לבננה, ההסבר המנומק "זה לא רקוב, זה דבש" לא עובד על אבוקדו. וכשהוא משחיר - בגלל הברזל! - לא באמת נרצה לגעת בו • אז הנה 6 שיטות שימנעו מהאבוקדו להשחיר (אוכל)

16
כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ו באייר | 04.05.15
לימון זה דרך נהדרת אחת לשמור על האבוקדו מהשחרה (צילום: shutterstock)

בניגוד לבננה, ההסבר המנומק "זה לא רקוב, זה דבש" לא עובד על אבוקדו. וכשהוא משחיר - בגלל הברזל! - לא באמת נרצה לגעת בו.

מומחה האוכל ברנט רוז מציע 6 שיטות שימנעו מאבוקדו להשחיר:

ראשית, שמרו באחסון תמיד את החצי של האבוקדו עם הגרעין. שנית, כיוון שהאבוקדו משחיר יותר ככל שהוא נחשף ליותר אוויר, כדאי לאחסן אותו בקופסאות פלסטיק, שקיות ניילון אטומות עם סגירת זיפ או ניילון נצמד.

1. וואקום

הכניסו את חצי האבוקדו לשקית ניילון עם סגירת זיפ, סגרו כמעט עד הסוף, ובעזרת הפה, ינקו כמה שיותר אוויר, סגרו את השקית והכניסו למקרר. עם זאת, אחרי 72 שעות, האבוקדו אמנם לא ישחיר, אך יתמלא חריצים.

2. שמן זית

הברישו את פני האבוקדו בשמן זית, אחסנו בקופסת פלסטיק אטומה והכניסו למקרר.

3. מיץ לימון

שפשפו את פני האבוקדו בלימון טרי. שיטה זו מומלצת למי שחושש פחות מאבוקדו חמצמץ. אחסנו בקופסת פלסטיק אטומה והכניסו למקרר.

4. בצל

חתכו בצל לחתיכות גדולות. העבירו אותן לקופסת פלסטיק, והניחו עליהן את חצי האבוקדו, כשפני האבוקדו כלפי מעלה. אחסנו בקופסת פלסטיק אטומה והכניסו למקרר.

5. מים

יהיו כאלה שימליצו לכם להניח את חצי האבוקדו בקערית מלאה מים. אך רוז לא ממליץ על כך, כיוון שזה פוגע במרקם של האבוקדו, והופך אותו למושי ורכרוכי.

6. כלום

כן, כלום. פשוט אחסנו את חצי האבוקדו כמו שהוא במקרר, והשתדלו לאכול אותו בזמן. אחרי 72 שעות, האבוקדו יתייבש, יעלה חריצים וישחיר.

תוכן שאסור לפספס
16 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
9
להשאיר את הגרעין עם האבוקדו לא ישחיר ישנם הטוענים שאם יתנו את הגרעין במים לא ישחיר גם מה שבמקרר - לא בדקתי
בדוק ומנוסה04.05.15
אבל זה בהחלט עובד ביחס למצב שבו לא משאירים את הגרעין במים. בארוחת שישי האבוקדו שעל השולחן משחיר כבר לקראת סוף הארוחה וכששמתי את הגרעין במים זה החזיק מעמד הרבה זמן אחרי הארוחה ועוד נשאר ירוק. לא מצאתי הסבר הגיוני אבל זה מדהים!!!!1
בדקתי04.05.15
אני תמיד מכניס את גלעין האבוקדו לכוס מים. ב99% מהמקרים האבוקדו נראה טרי כביום פתיחתו.
מנוסה05.05.15
רק חצי הפרי שנשאר עם הגלעין?? אז החצי ש בלי, אם ככה, לא יחזיק
רוצה לדעת13.05.15
8
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אחד המנוסים05.05.15
7
לא מבינה גם בסופר מחזיקים יותר משבוע אבוקדו
ללא שם23.06.21

הצגת כל התגובות

6
לעטוף בנייר אלומיניום ... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
גולד10.05.15
גם שומר על טריותוירוקותו של חצי האבוקדו הפתוח? והאם נייר האלומיניום שומר כך דווקא ב חצי שנשאר עם הגלעין? תודה למענה, רק מי שניסה
מאקי13.05.15
5
שימו את הגרעין בלבד במים, האבוקדו לא ישחיר גם אם הוא בחוץ
דבורה25.05.15
4
את הגרעין לבד ואז להצמיד אותו לזרה לאבוקדו או את הגרעין כשהוא מחובר לאבוקדו להכניס במים?
יוחאי14.05.15
3
קודם כל תשתה כוס מים ותרגע, עכשיו שאתה רגוע תשמח לגלות שהשיטה הזאת בדוקה ומנוסה, פשוט תעשה את זה ותשאיר את הפה שלך פעור ואת הפנים שלך מופתעות כמה ימים ועדיין האבוקדו יהיה טרי! בחייך...
לשמעון מתגובה 709.11.20
2
חיתכו את האבוקדו לשניים. תוציאו את הגרעין. את הגרעין תכניסו לכוס עם מים. תניחו את הכוס על השיש. אל תזרקו את הכוס עם הגרעין עד שתסיימו לאכול את האבוקדו גם אם נשאר ותכניסו למקרר האבוקדו לא ישחיר לעולם, יתרה מזו, הוא ימשיך להיות טרי ומבריק. תנסו ותודיעו לי.
דוריס03.06.15
באיזו גמרא ראית את זה? לא ידוע לי שבזמן הגמרא היה מקרר, וגם לא מטבח עם שיש, אבל עוד יותר מעניין: לא היה אבוקדו ביבשת אירופה אסיה בזמן הגמרא! בקיצור: תפסיק לכתוב שטויות!
שמעון15.02.18
1
לאורך זמן לא משחיר בכלל... השיטה היחידה שעובדת באמת... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אחד המנוסים05.05.15
חדשות האוכל
ש

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

משתלם וקל!

שלחו תמונות והרוויחו סל מוצרי המותג הפרטי בשווי 1000₪

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

ט"ו בשבט עם רמי לוי

ממלאים את שולחן ט"ו בשבט עם מוצרי קליית השקמה

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

מבית תנובה

חדש בסדרת אלטרנטיב: משקה שיבולת שועל בטעם וניל

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24
ש

טעם חדש וחורפי למשקה האהוב

תנובה משיקה קפה קר בכוסות אישיות בטעם אגוזי לוז

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

מרחיבים את הקטגוריה

תנובה משיקה בייגלה מועשר בחלבון תחת המותג 'GO'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עכשיו על המדפים!

תגידו, כבר יצא לכם לטעום את אסם צ'יפס החדש?

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

לכבוד חנוכה תנובה מחדשת:

גבינות נפוליאון באריזה משפחתית של 500 גרם וגבינת זעתר

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

בהוקרה

קבוצת אסם נסטלה מחזקת את פעילותם של מתנדבי זק"א

כיכר בשיתוף אסם נסטלה | מקודם
ש

אל תפספסו

רשת הקצביות המפורסמת משיקה חווית "ליל שישי" נדירה

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

בשיתוף מטה החטופים

תנובה במסר על קוטג׳ תנובה: 'מחכים לכם בבית'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

אין מה לדאוג

השנה יש דרך מהודרת במיוחד להוסיף טעם לפסח >>

כיכר בשיתוף ספרייט | מקודם

מטלות במטבח

טיפים מובילים לניקוי סירים: היפרדו משאריות מזון עקשניים

טובה אור | 07.11.23

לאפות בכיף!

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23
ש

חוגגים בכיף!

לארח בקלות בלי להתפשר על הפאר!

כיכר בשיתוף שמאי | מקודם
ש

תנובה משיקה

תחליף בקר מבוסס חלבון מהצומח בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

כללית לטובת לקוחותיה

זקוקים לשירות רפואי? רובוט חיפוש חכם יסייע לכם

כיכר בשיתוף כללית | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית:

חברת המזון "טעמן" רכשה את מפעל "טחינה הנסיך" – הגדול במזה"ת

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית

חברת המזון "טעמן" רכשה את המפעל הוותיק "טחינה הנסיך"

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עכשיו בכשרות בד"ץ העדה החרדית

הקפה נטול הקפאין מצטרף למוצרי הקפה בסדרת הפלטינום

כיכר בשיתוף עלית | מקודם