כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לגרנולה ביתית עם אגוזים וקוקוס במתיקות מעודנת

1. גרנולה זה יקר. 2. למה לקנות אם אפשר להכין בבית קופסת גרנולה ענקית שתספיק ליותר משבוע - בחצי מחיר? אז הנה: מתכון מנצח לגרנולה ביתית, בריאה וטעימה עם אגוזים וקוקוס במתיקות מעודנת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ז באלול | 25.08.21
גרנולה ביתית בריאה וטעימה
גרנולה ביתית בריאה וטעימה (צילום: Megan Sherling on Unsplash)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 כוס שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט)
  • 1 כוס שקדים פרוסים או כל סוג אגוזים אחר, קצוצים גס
  • 1/4 כוס זרעי צ'יה (לא חובה)
  • 2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן קוקוס מומס
  • 1/3 כוס סירופ מייפל
  • 2 כפית תמצית וניל
  • 2/3 כוס שבבי קוקוס או 1/2 כוס קוקוס טחון
  • 1/2 כוס פירות יבשים קצוצים / שוקולד צ'יפס / שוקולד קצוץ (לא חובה)

אופן ההכנה:

מתכון ל-6 כוסות גרנולה

1. בקערה גדולה, מערבבים יחד את שיבולת השועל, השקדים, הצ'יה, הקינמון והמלח.

2. בקערה נפרדת, מערבבים את שמן הקוקוס המומס עם המייפל ותמצית הווניל ויוצקים את התערובת על תערובת שיבולת השועל. מערבבים היטב עד שהכל מצופה.
3. מורחים את הגרנולה בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש מ-180 מעלות במשך 20 דקות. באמצע האפייה, מערבבים את תכולת התבנית.

4. מוציאים מהתנור, מוסיפים את הקוקוס, מערבבים היטב, משטחים בחזרה לשכבה אחידה ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות, עד שהגרנולה קלויה וזהובה.

5. מניחים את התבנית על רשת תנור ומצננים עד לטמפרטורת החדר. מערבבים פנימה את הפירות היבשים והשוקולד, אם רוצים, או כל תוספת אהובה אחרת. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד חודש.
תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22