כיכר השבת

בוקר טוב

מתכון לפנקייק יפני - גבוה במיוחד ורך כמו ענן

הרכיבים של הפנקייק היפני לא שונים מפנקייק רגיל, אלא שהדרך בה מכינים אותו מעניקה לו גובה מטורף ומרקם רך כמו ענן. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת פנקייק יפני: פינוק מושלם לבוקר חורפי או ארוחת בראנץ' מאוחרת (מתכונים, אוכל)

12
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ז בשבט | 18.01.22
פנקייק יפני
פנקייק יפני (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 כוס חלב
  • 30 גרם חמאה, מומסת
  • 1 חלמון
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס קמח מנופה
  • קורט מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 חלבונים
  • 3 כפות סוכר
  • חמאה מומסת לטיגון
להגשה: ממרח שוקולד, סירופ מייפל

    אופן ההכנה:

    מתכון ל-6 פנקייקים

    צפו באופן ההכנה:

    (צילום: אוראל בראל)

    1. בקערה, מערבבים את החלב, החמאה המומסת והחלמון. מוסיפים את סוכר הווניל, הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבבים במרץ עד לקבלת בלילה חלקה.

    2. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עד שנוצרות בועות קצף ורק אז מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

    3. מבצעים השוואת מרקמים כדי שהתערובת תתאחד היטב: מוסיפים כף מהקצפת לבלילת החלב, מערבבים עם מטריפה ידנית ורק לאחר שכל הקצפת נטמעת, מוסיפים את שאר הקצפת ובעזרת לקקן, בתנועות קיפול עדינות ואיטיות, מאחדים היטב את הקצפת עם הבלילה.

    4. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף, משמנים בחמאה מומסת מחבת שטוחה, רצוי עם ציפוי לא דביק, ומניחים עליה 3-4 רינגים עם קוטר שונה (לא חובה, אבל כך תוכלו לערום מגדל פנקייקים יפה). מזלפים לרינגים את הבלילה רק עד 2/3 מגובה הרינג כי הבלילה תתפח.

    אין לכם רינגים? פשוט מזלפים עיגולים בגובה 2 ס"מ וזה יוצא מעולה לא פחות.

    5. מכסים את הרינגים ומטגנים על אש נמוכה במשך 7-8 דקות. הופכים ומטגנים עד להשחמה מהצד השני. מוציאים את הרינגים לצלחת או קרש עבודה, ממתינים שהם יצטננו מעט ובעזרת סכין מחלצים אותם בזהירות.

    עורמים את הפנקייקים זה על גבי זה ומורחים שוקולד בנדיבות בין שכבה לשכבה. יוצקים מעל סירופ מייפל, מוסיפים פירות טריים שאתם אוהבים ומגישים מיד. זו כמובן רק הצעת הגשה, תוכלו להגיש את הפנקייקים בכל דרך שאתם אוהבים.

    (צילום: אוראל בראל)
    מי יכול לסרב לזה? (צילום: אוראל בראל)

    אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

    תוכן שאסור לפספס
    12 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    8
    אפשר להכין בלי הרינגים? על גבי מכשיר של פנקייקס?
    בטי19.01.22
    כן פשוט לשים על מחבת כף או שניים מהבלילה בערך לגובה של 2 סנטים
    אוראל בראל19.01.22
    7
    יאהה תוציא עוד סרטונים בבקשהה כל דבר שאתה מפרסם נהיה ה-אוכל שלנו עד שאתה מוציא עוד.... אז בבקשה.. תודה אין עליך!!
    ניר19.01.22
    6
    יאההה מגרה
    יואל19.01.22
    תודה
    אוראל בראל06.02.22

    הצגת כל התגובות

    5
    אוראל המטורףף
    אני19.01.22
    תודה רבה
    אוראל בראל06.02.22
    4
    יצא אוורירי בטירוף!! תודה רבה
    נוגה19.01.22
    3
    הכנתי עם הילדים מרוד נהננו! תודה
    אושרית19.01.22
    2
    וואו זה יוצא כל כך אוורירי!!! אוראל. מה שמאוד עושה חשק זה שהמתכון מובא בסרטון! תודה רבה!
    גיי19.01.22
    בשמחה אני משקיע המון כדי שיהיה לכם הכי נוח
    אוראל בראל19.01.22
    1
    וואו אוראל הכל אססתי אצלך וכל כך טעים! תודה
    יעל19.01.22
    אולי גם יעניין אותך
    בוקר ובראנץ´

    התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

    כיכר אוכל | 26.02.23

    באנו לשדרג

    ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

    כיכר אוכל | 10.01.23

    בוקר של הביוקר

    פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

    כיכר אוכל | 27.12.22

    בראנצ'ינג

    בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22

    בוקר של הביוקר

    קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

    כיכר אוכל | 23.08.22
    ש

    הכרה בלימודי הסמינר

    רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

    כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

    באנו לשדרג

    פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

    כיכר אוכל | 17.08.22

    באנו לשדרג

    משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

    כיכר אוכל | 16.08.22

    מה אוכלים בתשעת הימים?

    מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

    תקראו לכולם

    10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22
    ש

    יום פתוח בזום

    בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

    כיכר בשיתוף העברית | מקודם

    מיוחד לשבועות

    סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

    מה אוכלים היום?

    מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

    מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

    בוקר מאוחר

    פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

    בוקר מאוחר

    פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22
    ש

    קרקע למכירה ליד ירושלים?

    זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

    כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

    מאנצ'ינג

    צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

    בוקר טוב

    למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

    מה אוכלים היום?

    בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

    בוקר טוב

    מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22
    ש

    לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

     משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

    כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

    בוקר טוב

    גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

    כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

    באנו לשדרג

    כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22