כיכר השבת

אפס מאמץ

5 מתכונים לארוחות שוות שמכינים ב-20 דקות או פחות

ככה אנחנו אוהבים את הארוחות שלנו: שוות בטירוף, טעימות להשתגע, זמן הכנה שלא עולה על 20 דקות ובלי הרבה בלגן. אוראל בראל עם 5 מתכונים מהירים לקרפצ'יו, בוריקה, פסטה מוקרמת, שקשוקה מלוואח וסמבוסק מושלם לעצלנים (מתכונים, אוכל)

12
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ט בשבט | 31.01.22
ארוחה מהירה תוך 20 דקות
ארוחה מהירה תוך 20 דקות (צילום: אוראל בראל)

סרטון הכנה לכל מנה מופיע מיד אחרי כל מתכון

בוריקה ביצה

נקרא גם "בוריק" או "בריק" - כיסוני עלים פריכים במילוי ביצה. ההתמכרות הבאה שלכם.

מה צריך?

עלי בוריק

ביצים

שמן עמוק בגובה 2 ס"מ

איך מכינים?

1. מחממים שמן לטיגון עמוק בגובה 2 ס"מ ופותחים ביצה לקערית - מקפידים שהיא תישאר שלמה והחלמון לא "יפצע".

2. עובדים מהר: מניחים עלה בוריק בשמן החם, אוחזים בצד אחד של הבצק באוויר וממתינים 3-5 שניות כדי שהעלה יתייצב. יוצקים את הביצה למרכז, אפשר לתבל במעט מלח / תבלינים אהובים אחרים, ואז מקפלים על הביצה את חצי העלה שהחזקנו באוויר. מטגנים במשך דקה עד להזהבה, הופכים לצד השני, מטגנים עוד דקה ומוציאים.

מגישים חם עם מטבלים אהובים ואם בא לכם להתפרע (וגם לשבוע יותר), אפשר להכניס את הבוריק לפיתה. לא תאמינו כמה זה טעים.

(צילום: אוראל בראל)

פסטה ברוטב עגבניות מוקרם

לא משנה מה, המלכה של הארוחות המהירות תהיה תמיד הפסטה - והנה הוכחה לכך.

מה צריך?

חצי חבילת פסטה (200 גרם)

2 כפות שמן

1 בצל, קצוץ

1 כפית פפריקה

מלח ופלפל שחור

1 עגבניה, מגורדת (לא חובה)

2 כפות רסק עגבניות מעורבב עם 3-4 כפות מים

1/2 כפית סוכר חום

1 כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)

גבינה צהובה מגורדת

איך מכינים?

1. מבשלים את הפסטה ב-500 מ"ל מים חמים (= 3 כוסות כוס חד"פ קר) עם מעט מלח לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת (נקרא "אל דנטה"). משאירים את הפסטה כמו שהיא ולא מסננים.

2. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים פפריקה, מלח ופלפל שחור, מערבבים קלות, מוסיפים את העגבניה המגורדת, רסק העגבניות, סוכר חום ואבקת מרק עוף (אם רוצים), מערבבים היטב, שופכים את הרוטב לסיר עם הפסטה, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה במשך 2-3 דקות. מערבבים כדי שהפסטה לא תידבק לסיר.

3. מעבירים את הפסטה לקערה גדולה, מוסיפים גבינה צהובה מגורדת ואפשר להוסיף גם מוצרלה ופרמזן. מערבבים היטב ומגישים מיד.

(צילום: אוראל בראל)

שקשוקה מלוואח

במקום לגרד עגבניות או לקלף אותן, הנה דרך מהירה ופשוטה הרבה יותר - והשקשוקה עדיין יוצאת מושלם. להשלמת הארוחה, מגישים את השקשוקה עם מלוואח לטבילה או מגלגלים את השקשוקה בתוך המלוואח.

מה צריך?

3 עגבניות, חתוכות לרבעים

1/2 פלפל אדום מתוק

1/2 פלפל חריף

3 שיני שום, מקולפות

3-4 כפות שמן

1 כף פפריקה מרוקאית

1 כף שטוחה מלח

1/2 כפית סוכר

5-6 ביצים

פלפל שחור

תוספות: גבינה בולגרית 24% מגורדת, בצל ירוק קצוץ

איך מכינים?

1. טוחנים במעבד מזון את העגבניות, הפלפלים והשום - המרקם צריך להיות דק ומרוסק, אך לא דק מדי.

2. במחבת גדולה, מחממים את השמן, מוסיפים פפריקה, מלח וסוכר ואת תערובת העגבניות הטחונות ומערבבים היטב. נותנים לרוטב להצטמצם ולהסמיך על אש נמוכה במשך כ-15 דקות ומדי פעם מערבבים, שלא ידבק.

3. מוסיפים את הביצים, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור, מוסיפים גבינה בולגרית מגורדת ומעט בצל ירוק קצוץ, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 3 דקות על אש נמוכה, עד שהביצים מבושלות.

4. במקביל, מטגנים מלוואח לפי מספר הסועדים עד להשחמה יפה.

(צילום: אוראל בראל)

קרפצ'יו

חוששים להכין קרפצ'יו בבית? בטוחים שזאת מנת גורמה שאין סיכוי שתצליחו איתה ובטח לא בפחות מ-20 דקות? לא עוד! אנחנו כאן כדי לנפץ סטיגמות. עוד היום תכינו קרפצ'יו משגע לגמרי בעצמכם.

מה צריך?

100 גרם בשר פרוס דק לקרפצ'יו מרשת קצביות 'וול דאן' - הקצב ידאג לכם לפרוסות דקות בעובי של דף נייר, רק תבקשו

1 כפית שמן זית

מיץ מחצי לימון סחוט היטב

קורט מלח גס

10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

3 צנוניות, חצויות ופרוסות

1/4 כוס בצל ירוק קצוץ

1 כף סילאן או 1 כף רוטב חומץ בלסמי מרוכז

להגשה: בגט או לחם איכותי אחר

איך מכינים?

1. מרפדים צלחת גדולה עם פרוסות הבקר הדקות, כך שהן יכסו בשכבה אחת דקה את כל שטח הצלחת.

2. מורחים את הבשר בשמן זית, יוצקים מיץ לימון ומתבלים במלח גס. מפזרים מעל את העגבניות, הצנוניות והבצל הירוק ומזלפים על הכל סילאן או רוטב חומץ בלסמי.

3. במקביל, מסדרים את פרוסות הבגט / הלחם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עד שהן משחימות. מוציאים ומצננים קלות. על כל ברוסקטה (פרוסה קלויה), מניחים מהקרפצ'יו ונהנים מהביס המושלם בעולם.

(צילום: אוראל בראל)

סמבוסק לעצלנים

חצי פיצה, חצי בורקס, אולי אפילו נגיעה של סביח. זהירות, אתם עומדים להתאהב.

מה צריך?

מלוואח - אחד לכל סמבוסק

רוטב פיצה מוכן (אין לכם? ערבבו היטב 100 גרם רסק עגבניות, 2-3 כפות מים, 1/2 כפית סוכר, קורט מלח, 1/2 כפית אורגנו, וקורט אבקת שום)

גבינה צהובה, מוצרלה בולגרית - אפשר את כולן או רק אחת מהן, לפי הטעם

4-5 זיתים מגולענים, חצויים

1 ביצה קשה, פרוסה

שומשום

איך מכינים?

1. מורחים על כל מלוואח רוטב פיצה ומניחים מעל גבינות מגורדות, זיתים וביצה קשה.

2. סוגרים את המלוואח לחצי סהר, מהדקים עם מזלג, מפזרים מעל שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות עד להשחמה. מצננים מעט ונהנים.

(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכונים? יש לכם רעיונות לשדרוג? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

תוכן שאסור לפספס
12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
7
אמאאאא מאיפה להתחיללל
אני31.01.22
תודה
אוראל בראל31.01.22
6
איפה קונים עלי בוריק? לא מוצאת בשום מקום... יש לזה שם אחר אולי?
ללא שם02.02.22
כן ״עלי סיגר ״ יש מרובעים ויש עגולים נ.ב זה פשוט מעדן
אוראל בראל 06.02.22
5
ואאאאווווווו איזה כיףףף גם יפה וגם כיף לראות את הסרטונים שערוכים בצורה ככ מושכת וממריצה לפעול גם... תודה לך אוראל!!
גיל31.01.22
תודה רבה לך על התגובה נותן כח להמשיך להשקיע
אוראל בראל31.01.22

הצגת כל התגובות

4
מטורף!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אין דברים!!!
מיכל31.01.22
תודה רבה איזה כייף
אוראל בראל06.02.22
3
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
ללא שם31.01.22
2
המתכון האחרון נראה קל וטעים ברמות תודה על הרעיונות
חיה03.02.22
תודה רבה בכייף
אוראל בראל06.02.22
1
הכנתי עכשיו את הפסטה, יצא וואוווו
בני ברק10.12.22
אולי גם יעניין אותך
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

עוברים את הקיץ בלי דאגות

כך תקבלו הלוואה מהירה עד 250,000 ש"ח לכל מטרה

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22