כיכר השבת

קל וטעים: מתכון לקציצות ברוטב עגבניות

זה קל זה טעים וזה תמיד משאיר בחלל הבית ריח של משפחתיות חמימה. מורן פינטו עם מתכון טעים במיוחד של קציצות ברוטב עגבניות, רכות נעימות וערבות לחיך (אוכל)

12
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ד בשבט | 04.02.13
קציצות ברוטב עגבניות
קציצות ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות

  • 500 גר׳ בשר בקר טחון
  • 1 בצל לבן מגורד
  • 1/2 צרור פיטרוזליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות
  • 2 ביצים
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן

מתכון לרוטב לקציצות בשר

  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כוסות עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
  • 4 גזרים חתוכים לקוביות
  • מלח
  • פלפל
  • 1.5 ליטר מים

אופן ההכנה לקציצות ברוטב עגבניות

  • בקערה מערבבים היטב את חומרי הקציצות, מניחים בצד.

להכנת הרוטב:

  • בסיר רחב מחממים את שמן הזית.
  • מטגנים את השום הגזר והעגבניות מספר דק׳.
  • מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את המים, מכסים ומבשלים עד רתיחה.
  • מגלגלים את הקציצות ומניחים בסיר סביב.
  • מבשלים כ45 דק׳ באש בינונית
  • מגישים על מצע אורז לבן

Mpinto166@gmail.com

תוכן שאסור לפספס
12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
8
המתכון הישן והטוב .
חיים מ04.02.13
מתכון פצצה!
קציצה11.03.14
7
תותחית תודה
מימי04.02.13
6
היום חברה הביאה את הקציצות האלה לעבודה- וואוו. מחר אני אעשה גם. כל הכבוד!
לודה03.03.13

הצגת כל התגובות

5
שלום רציתי לדעת כמה קציצות יוצא מחצי קילו? תודה
קלרה26.09.13
4
למה לקלקל בשר טוב? אני מכינה קציצות ללא לחם, או כל תוספת. נכון, אני מקבלת כמות קטנה יותר, אבל כל קציצה היא בשר נטו!
חני05.02.13
בלי לחם הקציצות יוצאות יבשות, הלחם פשוט מעדן אותם, אצלי בכל אופן..
אוולין08.12.14
3
עבדתי לפי ה מתכוון והיה פנטסטי טעים ורך ונהנו
זהבה פריד 10.07.15
2
אין צורך בכל הכמות הזו!!זה הורס את כל הרוטב.
אנה29.08.14
1
כמה מלח ופלפל צריך להוסיף לקציצות ולרוטב?
הודיה22.03.16
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם