כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות אבוחצירא: קציצות בשר ואורז בציפוי פריך

גדולי שושלת אבוחצירא אמנם לא בירכו את הקציצות האלה, אבל הטעם שלהן יגרום לכם לחשוב שזה בדיוק מה שקרה. מדובר במתכון שרץ מפה לאוזן, כשהראשונה שקיבלה אותו העניקה לו את השם "קציצות אבוחצירא" - ומשם הוא איתן כבר למעלה מ-30 שנה (מתכונים, אוכל)

8
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם | י"ז באלול | 13.09.22
'קציצות אבוחצירא' - קציצות בשר ואורז בציפוי פריך
'קציצות אבוחצירא' - קציצות בשר ואורז בציפוי פריך (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם בשר טחון מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1/2 כוס אורז לא מבושל
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית בהרט
  • 2 כפות פירורי לחם
לציפוי:
  • 1 כוס קמח מנופה
  • 2 ביצים, טרופות
  • 1 כוס סולת
  • שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל, קצוץ
  • צרור סלרי, קצוץ
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית
  • 1 כף רסק עגבניות + 3 כפות מים
  • 1.5 ליטר מים

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

(צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הבשר, האורז, הבצל, הכוסברה, פירורי הלחם, בהרט, מלח ופלפל שחור - עד לקבלת עיסה אחידה.

2. יוצרים מהעיסה כדורים בגודל שווה ומועכים אותם קלות.

3. מסדרים בשורה: צלחת עם קמח, צלחת עם הביצים וצלחת עם הסולת. מצפים כל קציצה בקמח, מנערים קלות, טובלים בביצים ולבסוף מגלגלים בסולת.

4. מטגנים את הקציצות בשמן חצי עמוק, עד להזהבה יפה משני הצדדים.

הכנת הרוטב:
5. בסיר נמוך ורחב על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הסלרי, התבלינים ורסק העגבניות המהול במים, מערבבים במשך דקה לפתיחת טעמים ויוצקים פנימה 1.5 ליטר מים.

6. מסדרים את הקציצות המטוגנות ברוטב, מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 40 דקות.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותיהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
אוראל המנות שלך נהדרות!!! יש אפשרות לאפות את הקציצות?
תמר02.11.22
3
נראה פגז!!!
אבי14.09.22
תודה לך
אוראל בראל15.09.22
2
נראה עולם וגם לא צריך תוספת נכון ??? כי זה מכיל גם אורז וגם סולת
ירושלמית15.09.22
הכנתי לראש השנה ויצא עולם כל הילדים אכלו ואהבו וגם הבעל דבר שלא מובן מאליו בקיצור מומלץ מאוד להכנה
ירושלמית30.09.22
יחסית זה מכיל כמות קטנה של אורז
אוראל בראל16.09.22

הצגת כל התגובות

1
וואו!! מנה מושלמת!! חייבת להכין, אולי לראש השנה בע"ה. תודה רבה :-))
אמא14.09.22
כן זה מעולה לחג
אוראל בראל15.09.22
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

יום פתוח בזום

חרדי וחולם על אקדמיה? יום פתוח מיוחד בשבילך

כיכר בשיתוף העברית | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

גלה איך לחסוך מאות שקלים בחודש עם כלי ניהול חכם!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם