כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לקציצות סלמון פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים

קציצות הסלמון הללו דלות בפחמימות, מתובלות כמו שצריך בבצל, שום ופטרוזיליה והולכות נפלא עם מטבל יוגורט יווני (לנוהגים היתר). ולמרות שהן הרבה יותר קלות, מהירות ובריאות באפייה בתנור, תוכלו גם לטגן אותן במחבת (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ד בחשוון | 08.11.22
מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות
מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

לקציצות:

  • 340 גרם סלמון מבושל, מקורר, חתוך לקרעים
  • 2 ביצים טרופות
  • 2/3 כוס קמח מנופה
  • 1/4 כוס בצל חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • קורט מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית פפריקה

למטבל היוגורט היווני:

  • 1 כוס יוגורט
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קורט מלח
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף חלב

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה, עד לקבלת עיסה אחידה.

3. יוצרים מהבלילה כדורים שווים בגודלם ומניחים בתבנית - אמורים לצאת 7 כדורים. לוחצים בחוזקה על כל כדור כדי ליצור ממנו קציצה.

4. אופים בתנור כ-20 דקות, עד לקבלת גוון חום-זהוב. הופכים באמצע - לאחר 10 דקות.

5. בזמן שהקציצות נאפות, מערבבים בעדינות את כל מרכיבי המטבל בקערה קטנה.

6. מגישים את קציצות הסלמון עם הרוטב ועוד פטרוזיליה קצוצה מעל.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
למה הכוונה סלמון מבושל? איך לבשל אותו?
חנה12.11.22
שהוא כבר מוכן לאכילה, כ-7 דקות בישול,
שולמית12.11.22
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22
ש

הזדמנות להשפעה ולהובלת שינוי

להשפיע: תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מגייסת מועמדים

כיכר בשיתוף עתודות לישראל | מקודם

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם