סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

לילות החנוכה מלאים באור, שמחה ומשפחה. זוהי בדיוק ההזדמנות המתאימה לפנק את בני הבית בגיוון מענין מסופגניות הריבה המסורתיות ולצד ההנאה הקולינרית, להכניס גם ערך תזונתי עשיר למנת השמן החגיגית (אוכל ומתכונים).

סופגניות מיני מלוחות במילוי סלט טונה (צילום: יח"צ)

סופגניות מיני מלוחות במילוי סלט טונה

המוצרים:

לבצק:

500 גרם קמח

שתי כפיות שמרים יבשים

שתי כפות שמן

כוס מים – 240 מ"ל

כפית סוכר

כפית מלח

מילוי טונה עשיר:

שתי קופסאות של טונה סטארקיסט בשמן

ביצה קשה גדולה

שתי כפות מיונז

שתי כפות מלפפונים חמוצים קצוצים

מלח

פלפל שחור גרוס

מיץ לימון

אופן הכנת הסופגניות:

מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים במשך כ-7 דקות, מתפיחים בכלי מכוסה עד להכפלת נפח הבצק.

לאחר ההתפחה צרים עיגולים קטנים, מרדדים את קצוות הכדורים ומשאירים את מרכז הכדור גבוה ותפוח. את הכדורים המוכנים מניחים להתפחה על גבי נייר אפיה במרחקים זה מזה ומכסים בניילון נצמד משומן. מטגנים בחום בינוני עד להשחמה של שני צידי הסופגנייה, מוציאים ומקררים על גבי נייר סופג.

אופן הכנת מילוי הטונה:

מסננים את קופסאות הטונה ומפוררים לתוך קערה, מגרדים בעזרת פומפיה את הביצה הקשה, מוסיפים את המיונז והמלפפונים החמוצים ומערבבים לסלט אחיד. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ומיץ לימון.

אופן הרכבת הסופגניות:

לאחר התקררות הסופגניות, יוצרים חתך בצידי כל סופגנייה וממלאים בסלט טונה עשיר, מגישים לשולחן החגיגי ונהנים מארוחת טעימה, מקורית, עשירה ומזינה.

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר