מה נאכל היום?

מתכון לדג מצופה פירורים ועשבי תיבול - ברבע שעה בלבד

בישול דגים בבית לא חייב להיות אתגר השמור לאירועים מיוחדים. עם כמה טריקים בשרוול, זו יכולה להיות דרך מהירה ונטולת תקלות להכנת ארוחת צהריים או ערב יומיומית. קחו את המתכון הזה כדוגמא. הוא מרשים בטעם ובמראה, אבל דורש מעט מאוד מאמץ. ושימו לב כמה הוא גמיש: ניתן להשתמש גם בעשבי תיבול שידעו ימים יפים יותר ולהמיר את פירורי הלחם בקרקרים או חטיף צ'יפס. בונוס: תוכלו לאחסן שקית של תערובת עם פירורים ועשבי תיבול במקפיא ופשוט לשלוף בזריזות בעת הצורך (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 נתחים של פילה דג (לפי בחירתכם)
  • מלח גס ופלפל שחור
  • חופן עלים של עשבי תיבול כמו שמיר, פטרוזיליה, בזיליקום או כוסברה
  • מיץ מחצי לימון (כחצי כף)
  • 1 כפית חרדל
  • 1/4 כוס פירורי לחם או חופן קרקרים או חטיף צ'יפס
  • 1 כפית שמן זית, לטפטוף

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מניחים את הדגים על התבנית המוכנה ומתבלים במלח ופלפל.

3. מערבבים בבלנדר או מעבד מזון את עשבי התיבול, מיץ הלימון והחרדל ומעבדים עד לקבלת תערובת קצוצה דק. מערבבים פנימה את פירורי הלחם (או הקרקרים / חטיף הצ'יפס). מתבלים במלח ופלפל.

4. מפזרים את תערובת הפירורים על הדגים. אופים, ללא כיסוי, עד לבישול מלא, 10-12 דקות.

5. מזלפים שמן זית מעל ומגישים מיד.

הערה: ניתן להכין את תערובת הפירורים-עשבי התיבול מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים או במקפיא למשך חודש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר