מה נאכל היום?

מתכון לקערות סלמון ואורז מפנקות ב-35 דקות

פילה סלמון בתנור? היינו שם, עשינו את זה. קערות סלמון, לעומת זאת, הן בדיוק סוג הארוחה שאנו רוצים לצלול אליה. אולי בגלל הגמישות שלהן / כי הן בריאות ומשביעות. (או אולי מכיוון שהכל טעים יותר בקערה.) לא משנה מהי הסיבה, אנחנו מכינים את המתכון הזה לקערות סלמון בסויה וג'ינג'ר עם אורז בחלב קוקוס, שוב ושוב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לאורז:

  • 1 כוס אורז בסמטי, שטוף
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 1/4 כפית מלח

לסלמון:

  • 6 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 2 שיני שום, מגורדות
  • חתיכה אחת של ג'ינג'ר בגודל 5 סנטימטרים, מגוררת
  • שמן צמחי, לפי הצורך
  • 4 נתחים של פילה סלמון
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים לרצועות דקות
  • 1 מלפפון בינוני, קלוף לרצועות דקות
  • 1 כוס אדממה, מופשר
  • פרוסות אבוקדו, להגשה

אופן ההכנה:

1. מכינים את האורז: מערבבים בסיר בינוני את האורז, חלב הקוקוס, חצי כוס מים והמלח. מביאים לרתיחה ואז מורידים את האש לנמוכה ומכסים. מבשלים עד שהנוזלים נספגים במלואם, למשך 10-15 דקות, מסירים מהאש ומאדים 10 דקות עם מכסה, בזמן הכנת הסלמון.

2. מכינים את הסלמון: בסיר קטן או במחבת מערבבים את רוטב הסויה, חומץ האורז, הסוכר החום, השום והג'ינג'ר. מביאים לרתיחה על אש קטנה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט, אך עדיין ניתן לטפטוף. שומרים חצי לעת ההגשה.

3. מייבשים את פילה הסלמון בעזרת נייר סופג. מחממים כ-1 כף שמן במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן מתחיל לרתוח, מוסיפים פנימה את הסלמון כשהעור כלפי מעלה. מבשלים ללא הפרעה, עד להזהבה, כ-3 דקות.

4. הופכים את פילה הסלמון ומברישים כל אחד מהנתחים ברוטב. ממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות. מעבירים לצלחת.

5. לבניית קערות הסלמון מחלקים את האורז בין ארבע קערות. מעל מניחים את פילה הסלמון, חלק מרצועות הגזר והמלפפון וכרבע כוס מהאדממה. מקשטים בפרוסות אבוקדו ומגישים עם רוטב הסויה-ג'ינג'ר השמור בצד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר