כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק אפונה טרייה ונענע אביבי ויפה

מה הדרך הטובה ביותר לאכול גרגרי אפונה ירוקה טרייה היישר מהשוק, מלבד להקפיץ אותם אחד אחד לפה? המרק הנהדר הזה - אפונה שמתבשלת בעדינות עם עשבי תיבול רעננים (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ט' באייר | 24.04.18
מרק אפונה טרייה ונענע אביבי
מרק אפונה טרייה ונענע אביבי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 3 כרישות, פרוסות דק
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 6 כוסות אפונה טרייה
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות או מים + מעט אבקת מרק
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1/4 כוס עלי נענע
  • 1/4 כוס עירית קצוצה
  • 1/4 כוס שמיר קצוץ
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הכרישה והסלרי ומאדים עד לשקיפות במשך כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה.

2. מערבבים פנימה את אפונה ומערבבים היטב. יוצקים מעל את ציר המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות.

3. מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, העירית והשמיר למרק, מכבים את האש ונותנים למרק לשבת במשך 5 דקות.

4. בעזרת מוט בלנדר או בקערת מעבד מזון, טוחנים את המרק למחית חלקה. מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. מחלקים את המרק בין קעריות אישיות, מזלפים מעל שמן זית, מקשטים עם עלים טריים של פטרוזיליה, נענע, שמיר ועירית ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
כמובן בלי אבקת מרק ואז להוסיך 2 בצלים למרשם כמוכן אפשר להשאיר 1 כוס או 2 שלא טוחנים ולסיום דברי זהירות עם כמות המלח אוהבי חריף ימצאו דרך לתבל לדעתי בלי חריפות ברמה סבירה הטעם חלשוש
הנסי25.08.18
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

עולם ההטבות

סמסונג חדש שיגרום לך לחייך וגם יחסוך לך כסף

כיכר בשיתוף מרכניל | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22