כיכר השבת

טבעי שזה בריא

לבריאות: מתכון לסלט קינואה עם טונה ופטרוזיליה

הסלט הזה יוכיח לכם איך אפשר לאכול קינואה ולהישאר בחיים. ואפילו - לא תאמינו - לאהוב את זה: מתכון להכנת סלט קינואה עם טונה, פטרוזיליה וירקות משביע ומזין (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | כיכר השבת | ז' בסיון | 25.05.15
סלט קינואה וטונה צבעוני
סלט קינואה וטונה צבעוני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 ק"ג קינואה
  • 1 קופסת טונה
  • עגבניות שרי
  • 1 חבילת פטרוזיליה
  • 2 מלפפונים
  • 5 גבעולי בצל ירוק
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת סלט קינואה וטונה:

רגע לפני: הקינואה היא לא רק מאכל טרנדי תפל ששוחרי הבריאות נאלצים לאכול. במקור, מדובר באחד מיסודות המזון העממי בדרום אמריקה. היא עשירה בחלבון איכותי, סיבים תזונתיים, מגנזיום וברזל. הסלט הזה יוכיח לכם איך אפשר לאכול קינואה ולהישאר בחיים. ואפילו - לא תאמינו - לאהוב את זה.

• משרים את הקינואה בקערה מלאה מים לא פחות משעה, עד 8 שעות. עדיף כמה שיותר.

• לאחר ההשריה, מסננים מנוזלים ומבשלים את הקינואה: מטגנים קוביות בצל /גזר עד להזהבה, מוסיפים את הקינואה והמים (יחס של 1 כוס קינואה = 1 כוס מים), במשך 20 דקות עד שהמים מתאדים. מצננים את הקינואה המבושלת.

• קוצצים את הפטרוזיליה והבצל הירוק דק דק.

• חותכים את המלפפונים לקוביות וחוצים לשניים את עגבניות השרי.

רגע האיחוד: מערבבים את הקינואה, הירקות, הטונה המסוננת והתיבול בכלי ומגישים טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
איפה השמן זית משתלב? ומה קשור הגזר? לא נימצא במתכון?
מרים04.12.14
3
מהמם וטעים!!
חובב קינואה03.12.14
2
גברת מרים מה לא מובן בזה שמים שמן זית בעירבוב המיצרכים מה את לא בשלת בחייך (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסף התיימני 25.05.15

הצגת כל התגובות

1
יש לפחות שלש גדלים של קופסאות טונה אז בבקשה להקפיד לכתוב מתכונים ברורים תודה רבה
חי03.12.14
אולי גם יעניין אותך
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22
ש

להילחם בשדה הקרב הדיגיטלי

מהפכת הסייבר של המגזר החרדי

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21