כיכר השבת

מיוחד לשבת

קינוח חורפי: מתכון לפאי תפוחים פריך מכוסה בצק

מאפה חורפי יפהפה לקינוח: מתכון להכנת פאי תפוחים קראנצ'י מכוסה בצק פריך, כמו שהאמריקאים אוהבים. כשמילוי התפוחים העסיסי מתחיל לבעבע מתחת לבצק, יודעים שזה מוכן (מתכונים, אוכל)

4
כיכר השבת | ה' בכסלו | 27.11.14
פאי תפוחים פריך מכוסה בצק
פאי תפוחים פריך מכוסה בצק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • לקלתית:
  • 200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 כוסות (300 גרם) קמח
  • 1 ביצה
  • למילוי:
  • 1 ק"ג תפוחי עץ ירוקים
  • 2 כפות מרגרינה או חמאה
  • ¼ כפית פלפל אנגלי (לא חובה)
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 ביצה

אופן הכנת פאי תפוחים:

רגע לפני: מאפה חורפי יפהפה לקינוח: מתכון להכנת פאי תפוחים קראנצ'י מכוסה בצק פריך, כמו שהאמריקאים אוהבים. כשמילוי התפוחים העסיסי מתחיל לבעבע מתחת לבצק, יודעים שזה מוכן.

הכנת הקלתית (הבצק):
• מעבדים בקערת מיקסר את המרגרינה (כדאי לחתוך לקוביות כדי להקל על העבודה), יחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

• מוסיפים את הביצה עם 1/4 מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה, ללא גושים. בהדרגה, מוסיפים את שאר הקמח, עד לקבלת בצק. נזהרים לא לעבד יותר מידי, מה שעלול לפגוע במרקם הבצק.

• עוברים ללישה בידיים, ומאחדים את הבצק לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון עד שעתיים, שהבצק יהיה קר וקשה.

• מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• מרדדים כדור אחד על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול מקוטר התבנית. בעזרת הנייר הופכים את הבצק, ומרפדים את התבנית והדפנות.

הכנת המילוי:
• מקלפים את התפוחים ופורסים אותם לפלחים.

• ממיסים את המרגרינה או החמאה במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה.

• מוסיפים למחבת את התפוחים, ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב, עד שיזהיבו. מסירים מהאש.

• מערבבים היטב בכלי נפרד את הקינמון, הפלפל האנגלי, המלח והסוכר, ו"מתבלים" את התפוחים, תוך כדי ערבוב.

• מנמיכים את האש, ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.

• מוסיפים למחבת את הקמח והקורנפלור, ממשיכים לערבב ומבשלים במשך 3-5 דקות נוספות.

• מסירים מהאש, מוסיפים את החומץ ומעבירים לקערה גדולה לערבוב.

רגע האיחוד:
• מעבירים את המילוי לתבנית המרופדת בבצק.

• מרדדים את כדור הבצק השני לעיגול בקוטר זהה לעיגול הראשון, ומכסים איתו את הפאי. צובטים את שולי הפאי, כדי לסגור היטב את הקצוות.

• דוקרים במזלג את הפאי בכמה מקומות, כדי שאדי הנוזלים יצאו החוצה במהלך האפייה.

• מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל כף (או פחות) סוכר.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, ואופים במשך 30-40 דקות נוספות, עד שנוזלי המילוי מבעבעים ופני הפאי מזהיבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
מפחדת שזה מדי מסובח...
חן08.11.16
3
תודה
הדס13.09.17
2
ואווווווו, זה אחד מהדברים הטעימים שעשיתי בחיים שלי, טרפו לי הכל, לשמור את המתכון בכספת ולהעביר לירושה, באמת שלא צוחקת! !! ! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אליס זהבי28.02.17

הצגת כל התגובות

1
הכנתי ויצא פצצההה......!!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שיר18.09.15
אולי גם יעניין אותך
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

ראשונים לאקדמיה

בר-אילן מזמינה בוגרי מוסדות חינוך חרדים להצטרף לתוכנית "ראשונים"

כיכר בשיתוף בר אילן | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

עתיד אקדמי חרדי

הכירו את מקצוע העתיד של בנות המגזר החרדי: מהנדסת תוכנה

כיכר בשיתוף תכלית | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23