כיכר השבת

קלאסיקה חורפית: מתכון לעוגיות מרוקאיות פריכות

בהנחה שאתם לא אנגלים, התה מככב אצלכם בתפריט בעיקר בחורף. וכשנמאס ממרקים, זה בדיוק הזמן להכין עוגיות פריכות פשוטות וטעימות לטבול בכוס תה לוהט. מתכון לעוגיות מרוקאיות (מתכונים, אוכל)

3
כיכר השבת | י"ז בטבת | 08.01.15
קלאסיקה חורפית. עוגיות מרוקאיות פריכות לתה
קלאסיקה חורפית. עוגיות מרוקאיות פריכות לתה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 5 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • גרידה מתפוז אחד
  • 3 כפות שומשום (אפשרי)

אופן הכנת עוגיות פריכות:

רגע לפני: בהנחה שאתם לא אנגלים, התה מככב אצלכם בתפריט בעיקר בחורף. וכשנמאס ממרקים, זה בדיוק הזמן להכין עוגיות פריכות פשוטות וטעימות לטבול בכוס תה לוהט. מתכון לעוגיות מרוקאיות.

ציוד נדרש: מטחנת בשר עם חלק הרכבה לעיצוב עוגיות.

• מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים, מלבד הקמח והשמן. לאחר שנוצרת תערובת אחידה, מוסיפים את השמן ובהדרגה את הקמח. מעבדים לבצק אחיד ומניחים בצד למשך 15 דקות, למנוחה.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מרכיבים את החלק לעיצוב עוגיות בפתח המטחנה ודוחסים את הבצק למכונה. את ה"נחש" שיוצא מהמכונה, חותכים למקטעים באורך 10 ס"מ. אם אין לכם מכונה, ניתן לחלק את הבצק לכדורים, ולגלגל כל כדור לגליל ארוך ולחתוך למקטעים.

• מצמידים את הקצוות של כל מקטע ויוצרים חישוקים. מסדרים את החישוקים בתבנית ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

• מצננים את העוגיות (אחרת הן יתפרקו) ורק אז מעבירים אותן לכלי אטום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
האם לא שכחתם לרשום נוזלים למתכון? או שכך זה אמור להיות? איזה גודל ביצים??
תהילה13.08.19
2
אמנם שכחתי לשים סוכר כשהכנסתי אותם לתנור נזכרתי שלא הגיוני שאין סוכר משום מה זה ברח לי מהעין. אבל עדיין התוצאה לא היתה טובה מבחינת מראה ולא טעם. מעניין אם זה בגלל הסוכר או לא.
מאוכזבת 16.09.18
1
אין על העוגיות המרוקאיות ובכלל על האוכל המרוקאי......
גלינה17.08.15
אולי גם יעניין אותך
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

ניתן לתרום מכספי מעשר

ההגרלה! ספר תורה משלכם וגם פדיון שבויים

כיכר בשיתוף יד לאחים | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

נדיר!!

הזוהר שאתם צריכים ללמוד היום: "ההוא יומא דרבי שמעון בעא לאיסתלוקא מעלמא" 

כיכר השבת | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

לא תכנסו?

פרפומריה רק ב- 10₪ • מהמותג הנמכר ביותר בארץ >>

כיכר בשיתוף סנו | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23