כיכר השבת

לכבוד שבת

חלת מפתח עם טוויסט: מתכון לשבלולי שמרים במילוי קינמון וזיגוג שוקולד לבן של אושרית אברג'יל

בשבת שאחרי הפסח נהוג לאפות חלת מפתח כסגולה לפרנסה, ואם כבר סגולה, למה לא להמתיק אותה עוד קצת? בלוגרית האוכל והצלמת אושרית אברג'יל עם מפתח מתוק במיוחד שעשוי מסינבונים אישיים - שבלולי שמרים במילוי קינמון וזיגוג שוקולד לבן חלומי (מתכונים, אוכל)

4
אושרית אברג'יל | כיכר השבת | כ"ז בניסן | 02.05.19
סגולה לפרנסה. מפתח מתוק לשבת
סגולה לפרנסה. מפתח מתוק לשבת (צילום: אושרית אברג'יל)

הבצק והמילוי - פרווה, הזיגוג - חלבי

מרכיבים:

לבצק:
1 ק"ג קמח, מנופה
2 כפות שמרים יבשים
1 כף משפר אפיה
7 כפות סוכר
1 כפית גרידת לימון
2 כפות אינסטנט פודינג
100 גרם נטורינה קוקוס, רכה
3 ביצים
1/2 כוס שמן
420 מ"ל מים חמימים

למילוי:
1/3 כוס קצפת צמחית
1 כף גדושה קינמון
1 שקית סוכר וניל
5 כפות סוכר חום
4 כפות סוכר לבן
50 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

לזיגוג:
100 גרם שוקולד לבן
50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את הרכיבים היבשים, יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את הביצים, הנטורינה, השמן והמים. מעבדים היטב את הבצק - 10 דקות לישה לפחות.

2. נותנים לבצק לנוח במשך 5 דקות, ולשים שוב בידיים, עד שהבצק רך מאוד ומלא בועות. מורחים אותו במעט שמן, מניחים בקערה, מכסים בשקית ועליה מגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי.

4. על משטח עבודה נקי, פותחים את הבצק לעלה דק, מורחים מעל את המילוי, מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בגודל שווה.

5. מסדרים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפייה (כשהן שוכבות על הצד החתוך), מניחים להתפחה של 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב ככה.

6. במקביל, ממיסים את מרכיבי הזיגוג תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת קרם אחיד. מיד כשהסינבונים יוצאים מהתנור, מזלפים מעל את הקרם.

אושרית אברג'יל היא בלוגרית אוכל, כותבת מתכונים וצלמת.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
זה כן מצחיק... אושרית מוכשרת בטירוף.. גם צלמת גם בשלנית אשת חיל
שמנציק05.05.19
1
חחחחחחח לא מצחיקקק
שירושששש מ.05.05.19
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23