כיכר השבת

ליד הקפה

מתכון לעוגיות בטטה מסוכרות עם ציפוי מרשמלו

אם אתם, כמונו, משוכנעים כי בטטה היא יותר קינוח מאשר תוספת, אז עוגיות הבטטה המסוכרות הללו עם פיסות המרשמלו מעל, הן בדיוק בשבילכם. בעוגיות אין ביצה - הבטטה עושה את העבודה שהביצה עושה בדרך כלל, כך שבסופו של דבר מדובר בעוגיה לחה ורכה מאד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ט בחשוון | 17.11.19
עוגיות בטטה מסוכרות עם ציפוי מרשמלו
עוגיות בטטה מסוכרות עם ציפוי מרשמלו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 כוס (113 גרם) חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס (159 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/2 כוס (99 גרם) סוכר מגורען
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס מחית בטטה
  • 2 כוסות (241 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח ים משובח
  • 15 יחידות מרשמלו גדולות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות אפיה לעוגיות בנייר אפייה.

2. בקערת המערבל החשמלי המצוידת בוו לישה, מערבבים את החמאה, הסוכר החום, הסוכר המגורען ותמצית הווניל, עד לקבלת בלילה עם מרקם רך ואוורירי, בערך 5 דקות. מוסיפים את מחית הבטטה ומערבבים לאיחוד. מגרדים היטב את דפנות הקערה ומערבבים במשך דקה נוספת.

3. בקערה בינונית, מקציפים יחד את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד התערובת, במשך כדקה.

4. מניחים את הבצק בערימות קטנות על ניירות האפיה המוכנים. משטחים את העוגיות ומשאירים כמה סנטימטרים של רווח ביניהן.

5. מעבירים לתנור ואופים עד שהעוגיות מזהיבות קלות סביב הקצוות ו"קופצות" מעט כשנוגעים במרכזן, במשך 10 עד 12 דקות. מוסיפים פיסת מרשמלו בחלק העליון של כל עוגיה ולוחצים אותה בעדינות לתוך העוגיה. מחזירים את העוגיות לתנור ואופים עד שהמרשמלו נמס על פני השטח וצלוי מעט, במשך 7 עד 9 דקות נוספות. (אם חלק מהמרשמלו מתחיל להחליק מהעוגיות, תוכלו להשתמש במרית מתכת קטנה כדי לדחוף אותו למקומו).

מצננים לחלוטין לפני ההגשה. מאחסנים את השאריות במיכל אטום בטמפרטורת החדר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23