כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לעוגת גבינה ותותים חגיגית בניחוח חורפי

זהו לא סוד שאני חובבת מושבעת של עוגות גבינה מכל הסוגים והמינים, אבל לאחרונה אימצתי אחת ויחידה. הכנתי אותה במשך חודש מדי שבת, כדי לוודא שאינני טועה בבחירתי. מה שמייחד אותה הוא השימוש בגבינת ריקוטה פרסקה שהיא עדינה מאד, קטיפתית ויציבה באפייה. היא מעניקה טעם אחר שאיננו מוכר בעוגות גבינה סטנדרטיות וכמובן, אי אפשר בלי תותים שמוסיפים עניין (מתכונים, אוכל)

1
חסי סגל | כיכר השבת | כ"ו בטבת | 23.01.20
עוגת גבינה ותותים חגיגית בניחוח חורפי
עוגת גבינה ותותים חגיגית בניחוח חורפי (צילום: מתוך האינסטגרם chasisegal@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבסיס:

  • 150 גרם ביסקוויטים
  • 50 גרם אגוזי לוז מולבנים / אגוזים מסוג שונה
  • 80 גרם חמאה, מומסת

למלית הגבינה:

  • 6 ביצים
  • 220 גרם סוכר וניל
  • 1 מיכל (227 גרם) גבינת שמנת נפוליאון 27%
  • 1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 9%
  • 300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה 9% (ללא נוזלים)
  • 50 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 40 גרם קורנפלור

לקצפת:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה, קרה
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף אבקת סוכר

לרוטב התותים:

  • 200 גרם מחית תותים (רוכשים בחנויות מתמחות או טוחנים תותים טריים ומסננים)
  • 3-4 כפות סוכר, לפי הטעם
  • 1 כפית דבש

לקישוט:

  • סלסלת תותים, שטופים ויבשים

אופן ההכנה:

הכנת הבסיס:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. טוחנים במיקסר את הביסקוויטים והאגוזים לאבקה דקה.

2. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים למעין חול רטוב.

3. מעבירים לתבנית מלבנית עם קוטר של 20*30 ס״מ או עגולה עם קוטר של 24 ס״מ, המרופדת בניר אפייה, גם בדפנות. משטחים את הפירורים לתחתית בעובי אחיד ומהודק.

4. אופים כ-10 דקות ומצננים לחלוטין. מנמיכים את חום התנור ל-130 מעלות (לא טורבו).

הכנת מלית הגבינה:

6. מפרידים את הביצים. את החלבונים מניחים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה.

7. לקערת החלמונים מוסיפים את הגבינות, חצי מכמות סוכר הווניל (110 גרם), הפודינג והקורנפלור ומערבבים לבלילה חלקה במטרפה ידנית.

8. בקערת המיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את החלבונים וסוכר הווניל הנותר במשך מספר דקות, לקצב יציב אך עדיין רך ולא נוקשה ויבש.

9. מקפלים את קצף החלבונים ב-2 מחזורים לתוך תערובת הגבינות ויוצקים על הבסיס האפוי.

10. מיישרים ומכניסים לתנור לשעה וחצי עד שהעוגה יציבה.

11. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים במשך שעה. לאחר מכן, מכסים ומקררים במשך לילה או מספר שעות.

הכנת ציפוי הקצפת:

12. מקציפים יחד את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר והפודינג לקצפת יציבה.

13. מורחים בצורה אחידה על העוגה הקרה.

הכנת רוטב התותים:

14. בסיר קטן מניחים את מחית התותים, הסוכר והדבש ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומצננים.

15. מקשטים את העוגה בתותים וברוטב תותים ומגישים.

טיפים להצלחת עוגת גבינה:

1. חשוב שכל המצרכים יהיו בטמפרטורת החדר. את הגבינות והביצים מוציאים מהמקרר שעה לפני הכנת העוגה.

2. על הקצפת החלבונים צריך להשגיח. כשרואים שהקצף יציב, מפסיקים עם פעולת המיקסר, תלוי בעוצמתו - במיקסר מקצועי התהליך אמור לארוך 2-3 דקות.

3. חום התנור חשוב גם להצלחת העוגה. אופים בחום נמוך, עליון ותחתון, במשך יותר זמן ולא על מצב טורבו ומשאירים בתנור.

4. רצוי לפרוס את העוגה בסכין חמה.

5. את קישוט התותים מומלץ להניח סמוך לאכילה.

6. העוגה נשמרת מעולה במקרר במשך 4 ימים.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
העוגה ניראית פצצה ועושה רושם שגם טעימה. מאוד אך לדעתי מדי הרבה סוכר לא? האם אפשר להפחית סוכר? או תחליף כלשהו בריא יותר? ולא ראיתי קמח? זה בסדר?
חני24.01.20
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

משחקים חינם ונהנים

משועממים? נחים מהנקיונות? כנסו למשחק מלא אנרגיה >>

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23