כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לבראוניז נוגט ואגוזי לוז קלים מאד להכנה

אנחנו חובבים מושבעים של בראוניז ובפרט כשהם מגיעים בגרסה מעט שונה ומקורית: עם נוגט ואגוזי לוז ובסיס של בצק פריך (פרווה), שמשיגים באמצעות טריק שאינו מצריך תחליפים כלשהם (מתכונים, אוכל)

חסי סגל | כיכר השבת | י"ג בכסלו | 29.11.20
צאו מהריבוע: בראוניז נוגט ואגוזי לוז קלים להכנה
צאו מהריבוע: בראוניז נוגט ואגוזי לוז קלים להכנה (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לבסיס:

  • 60 גרם סוכר
  • 70 גרם קמח לבן, מנופה
  • 60 גרם חמאת אגוזי לוז / שקדים / בוטנים / טחינה
  • 1 חלמון

לבראוניז:

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי (עדיפות ל-60% מוצקי קקאו), קצוץ
  • 1 כוס פחות 2 כפות (180 מ״ל) שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 2 כפות (20 גרם) קקאו, מנופה
  • 1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס / שוקולד מריר, קצוץ

לשיוש:

  • 4-5 כפות גדושות ממרח נוגט (פרלינה)
  • 50 גרם אגוזי לוז, קצוצים גס

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל-175 מעלות (לא טורבו). בקערה, מערבבים את כל חומרי הבסיס. מרדדים את הבצק שנוצר לקוטר תבנית בגודל 20*20 ס"מ או מרפדים ידנית בצורה אחידה. אופים במשך 10 דקות (הבסיס לא משחים וזה בסדר).

2. מכינים את הבראוניז: ממסים את השוקולד במיקרוגל, בקערה בינונית, בפולסים קצרים, עד לקבלת שוקולד מבריק וחלק. מוסיפים את השמן, טורפים ומוסיפים את המלח, הביצים - אחת אחת והסוכר. טורפים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, הקקאו והשוקולד ומערבבים רק עד לאיחוד. יוצקים את תערובת הבראוניז על גבי הבסיס ומשטחים.

3. מניחים כמה כפות ממרח נוגט בכמה אזורים ומשיישים בעזרת סכין / קיסם. מפזרים את האגוזים. אופים במשך 25 דקות, לא יותר.

הבראוניז מתייצבים במקרר.

לחיתוך סימטרי, מקררים במשך לילה אחד או במשך כמה שעות טובות במקרר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23