כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לחיתוכיות משמש, פיסטוק ושוקולד לבן של חסי סגל

במקרה זה, הגודל בהחלט לא קובע: ריבועי ריבת משמש מיובש תוצרת בית, פיסטוק ושוקולד לבן - שילוב קיצי, מרענן וכיפי, אבל כזה שלא מביא איתו נקיפות מצפון טורדניות. אחרי הכל, זו עוגה המבוססת על פרי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד באייר | 06.05.21
קטנות ומטריפות: חיתוכיות משמש, פיסטוק ושוקולד לבן
קטנות ומטריפות: חיתוכיות משמש, פיסטוק ושוקולד לבן (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבצק הפריך:

  • 210 גרם (½1 כוסות) קמח לבן, מנופה
  • 40 גרם אבקת שקדים טחונים
  • קורט מלח
  • 50 גרם סוכר
  • 125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 3-4 כפות מים קרים

לתוספת הפירורים:

  • 1/4 כוס פיסטוקים טבעיים

לריבת המשמש*:

  • 180 מ"ל מים רותחים
  • 260 גרם משמש מיובש, קצוץ גס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 60 גרם סוכר
  • 50 גרם שוקולד לבן קצוץ (מטבעות)

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת ריבת המשמש: לסיר קטן שופכים את המים הרותחים. מניחים את המשמשים, הווניל והסוכר. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות. טוחנים למחית גסה ומצננים עד ההרכבה.

2. מחממים תנור ל-175 מעלות. מכינים את הבצק: במעבד מזון או במיקסר מערבלים את הקמח, השקדים, המלח, הסוכר והחמאה לפירורים דקים מאד. מוסיפים את המים ומערבלים דקה. מעבירים 1/3 מכמות הפירורים לקערה קטנה. מניחים בצד וממשיכים לערבל את הבצק שנותר בקערת המערבל לבצק אחיד. מעבירים לתבנית בגודל 20/24 ס״מ, המרופדת בנייר אפיה - משטחים או מרדדים. אופים 10 דקות עד להזהבה קלה ומצננים. משאירים את התנור דולק. את הבצק שנותר מחזירים למעבד המזון, יחד עם הפיסטוקים - וטוחנים בפולסים קצרים לפירורים.

3. מורחים את ריבת המשמש מעל הבצק ומפזרים את השוקולד הלבן והפירורים. מחזירים לתנור לעוד 15-20 דקות או עד שהפירורים זהובים.

*ניתן להשתמש בריבת משמש קנויה איכותית ולהחליף את הפיסטוק בכל אגוז שתבחרו.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23