כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לפסטרמת הודו בתיבול פיקנטי מתקתק - וידאו

למה לקנות אם אתם יכולים להכין לגמרי בעצמכם את האורחת הכי שווה בסנדוויץ' שלכם? פסטרמת הודו בתיבול פיקנטי-מתקתק שתארגן לכם ארוחת מופת מזינה ובריאה במינימום עבודה. צפו (מתכונים, אוכל)

4
kikar.co.il בשיתוף מועצת הלול | מקודם | י"ח בתמוז | 12.07.17
פסטרמת הודו מנצחת (צילום: מועצת הלול)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 חזה הודו נקבה (1 ק"ג, נקי מעור ומשומן)
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 4 שיני שום, קלופות וחצויות
  • 3 עלי דפנה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי יבש חריף
  • 1 כפית גרגרי כוסברה טחונים

אופן הכנת פסטרמת הודו:

1. בעזרת חוט שפגט (חוט מטבח), קושרים את החזה לגליל הדוק.

2. לתבנית פיירקס / חרס מלבנית, יוצקים מים רותחים, מוסיפים מלח וסוכר, מערבבים קלות ומצננים לחלוטין.

3. מוסיפים לתבנית רוטב סויה, חצאי שיני שום, עלי דפנה, פלפל שחור ופפריקה ומערבבים הכל יחד.

4. מניחים את חזה ההודו בתבנית, ומצפים היטב מכל כיוון במשרה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 24 שעות. כל 6 שעות הופכים את נתח ההודו.

5. מוציאים את חזה ההודו מהתבנית לצלחת.

6. בקערה קטנה, מערבבים דבש, סילאן, פלפל שחור גרוס גס, שמן זית, שבבי צ'ילי יבש חריף, גרגרי כוסברה טחונים עד לקבלת תערובת סמיכה, ומצפים בתערובת את חזה ההודו.

7. מניחים את חזה ההודו על רשת, וממקמים בתחתית התנור תבנית שתאגור את הנוזלים ומוזגים לתוכה 2 כוסות מים.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 5 דקות, מנמיכים את החום ל-150 מעלות ואופים במשך שעה נוספת.

לאחר האפייה מצננים כ-20 דקות לפחות, פורסים לפרוסות דקות ואוכלים חם או פושר כמנה עיקרית או כתוספת קרה ונהדרת בכריך עם ירקות, חמוצים ותוספת של מיונז וחרדל.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם13.07.17
2
מישו הכין את זה פעם?
ממ03.10.17
1
למה נראה לכם שאנו לא קונים מספיק- כי לא טעים לנו???? ממש לא!! מועצת ההודו- בבקשה לדאוג להורדת המחירים בשוק ואז נקנה בכמויות.....
חני16.07.17
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

אין מחירים כאלה!

מטורף: דירה על הים בפחות מ-16,000 שקלים למ"ר

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם