כיכר השבת

מתכון לקרעפלאך במילוי כבד עוף עם מרק צח

השפית מורן פינטו עם מתכון לקרעפלאך מסורתיים - כיסוני בצק טעימים במילוי כבד שמגישים בתוך מרק עוף צח. את הקרעפלאך נוהגים לאכול בשלושה ימים: בערב יום הכיפורים, בהושענא רבה ובפורים. המשותף לימים אלו הוא שמדובר בימים חגיגיים, אך אינם נחשבים כיום טוב של ממש. לכן אוכלים בהם קרעפלאך, שהוא בעצם בשר - לרגל החגיגיות שמכוסה, כי זה לא לגמרי חג (מתכונים, אוכל)

11
מורן פינטו | כיכר השבת | ח' בתשרי | 07.10.19
קרעפלאך במילוי כבד עוף עם מרק צח
קרעפלאך במילוי כבד עוף עם מרק צח (צילום: חיה כהן)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לבצק:

  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כפות שמן
  • קמצוץ מלח

למילוי:

  • 400 גרם כבד צלוי, קצוץ דק
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים דק
  • 4 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מתחילים מהכנת המילוי כי הבצק לא צריך לנוח: במחבת, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הכבד, מתבלים ומערבבים הכל יחד תוך כדי טיגון. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

2. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד.

3. מקמחים משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעלה גדול. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ, מניחים במרכז כל עיגול ממילוי העוף, סוגרים לחצי עיגול, מהדקים את השוליים ומחברים את שני הקצוות לקבלת צורה עגולה.

4. מרתיחים סיר גדול מלא מים עם מעט מלח, מוסיפים את הקרעפלאך ומבשלים אותם עד שהם צפים. מוציאים לצלחת ומגישים אותם בתוך מרק עוף צח.

טיפ: ניתן לטגן את הקרעפלאך ולא לבשל אותם במים ואז להכניס אותם למרק המוכן, כך יתקבלו כיסונים פריכים יותר.

(חיה כהן)
תוכן שאסור לפספס
11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
9
נכנסתי להגיב במיוחד כדי להגיד תודה! את המילוי אנחנו מכינים מבשר טחון ובצל מטוגן, אבל הבצק כפי שהובא כאן היה כ"כ נח לעבודה ופשוט להכנה. תודה רבה!
יעל10.10.19
8
הסיבה לאכילת קרעפלאך בימים אלו היא לא מה שרשמתם
אחת08.10.19
רמז ל- ישוב ירחמינו "יכבוש (יכסה/יטמין) עוונותינו",
שתיים08.10.19
7
סבתא שלי אמרה כי מכיון שקוצצים את הבשר לקרפלעך ומכים בו ישנם 3 חגים שבהם נהוג לאכלם: - בסעודה המפסקת של יום הכיפורים כי בחג זה מכים על חטא. - בהושענה רבא כי חובטים ערבות - בפורים כי מכים את עמלק
אליה09.10.19

הצגת כל התגובות

6
תודה על המרשם. הבצק יצא דביק מידי, נראה לי שכדאי להפחית בכמות המים
ריקי10.10.19
5
לא הבנתי איך הופכים אותו לעגול
נורית09.10.19
4
יש לפעמים איסור לבשל כבד צלוי: מהרב עובדיה יוסף: ויש לדעת, שהרבה מן הכבדים הנמכרים בחנויות עברו עליהם כבר שלושה ימים, ואין לאכלם אלא כשהם צלויים, אבל לבשלם אחר הצלייה אסור, אלא אם מצויין בפירוש מתי הוא תאריך השחיטה של העוף שממנו יצא הכבד, ומאז יש למנות שלשה ימים.
דוד09.10.19
ברור!!!!
יאיר11.10.19
3
בצק, איך אפשר לעשות את הבצק אם המיים רותחים, זה ישרוף את היד.
חנה08.10.19
2
מדהם
רוזי גורטלר טעם09.10.19
1
אף פעםמלא הצליח לנו אז השנה פשוט לקחנו מלאווח ואיתו הכנו את הקרעפלאך! היינו סקרנים איך יצא - ויצא יותר טעים מתמיד וגםמחסך להכין בצק.
קרעפלאך מקורי09.10.19
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם