כיכר השבת

מארחים בסטייל

מתכון לשיפודי עוף צלויים עם פירה בטטה נהדר

השפית מורן פינטו עם מנת אירוח מרשימה שמבוססת על 50 אחוזים של טעם ו-50 אחוזים חשובים לא פחות של הגשה. כל אחד מהסועדים מקבל מנה שאומרת לו, הכנו את זה במיוחד בשבילך והנה הוא כבר מרגיש בבית (מתכונים, אוכל)

6
מורן פינטו | כיכר השבת | י"ח בתשרי | 17.10.19
שיפודי עוף צלויים עם פירה בטטה
שיפודי עוף צלויים עם פירה בטטה (צילום: חיה כהן)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לקציצות:

  • 500 גרם עוף טחון
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות שמן
  • 5 ענפי בצל ירוק, קצוצים
  • 1/2 צרור כוסברה טרייה, קצוץ

לפירה בטטה:

  • 4 בטטות, קלופות
  • מלח ופלפל שחור
  • 6 טיפות שמן

להגשה:

  • רוטב טריאקי
  • שומשום שחור

אופן ההכנה:

1. לשים היטב את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה ויוצרים קציצות מאורכות בגדול שווה.

2. מחממים היטב מחבת פסים או פלנצ'ה וצולים כל קציצה במשך 4 דקות מכל צד.

3. במקביל, מבשלים את הבטטות בסיר מלא מים עד לריכוך. מסירים מהאש, מסננים ומועכים לפירה. מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן שומשום ומערבבים היטב.

לכל סועד, מניחים בצלחת אישית מפירה הבטטה, נועצים שיפוד ארוך בקציצת עוף אחת ומניחים מעל. יוצקים מעל קצת רוטב טריאקי, מפזרים שומשום שחור ומגישים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
6
אני מחפש עדיין את מתכון השיפודים.
יצחק פרידריך18.10.19
5
האם אפשר פטרוזיליה במקום קוסברה?
רותי17.10.19
4
יוצא סבבה
תהילה כהן17.10.19

הצגת כל התגובות

3
מומלץ בחום:)
תהילה כהן17.10.19
2
ברכיבים של הפירה כתוב שיש להוסיף שמן ובאופח ההכנה כתוב שמן שומשום מה נכון יותר?! ואם זה באמת שמן שומשום איזה טעם זה נותן לפירה ביחס לטריאקי?! תודה וחג שמח
אורלי חבסוב 18.10.19
1
בתמונה זה לא בשר טחון
מה נסגר23.10.19
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

דיגיטלי, חכם ויעיל 

רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם