כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לעוף בקונפי שום עם לימון וטימין פשוט משגע

המילה "קונפי" מלחיצה אתכם? נשימות עמוקות, חברים. ראשית, נסביר, הקונפי הוא מזון שבושל במשך זמן רב, לרוב בשמן, בחום נמוך, שיוצר טעם עשיר אך נימוח. והמתכון הזה מוכיח כמה הטכניקה של הכנת קונפי שום פשוטה לביצוע בבית - אפילו למתחילים. הוא יכול לשמש כתבלין, אז אנו תמיד שומרים צנצנת ממנו במקרר ומקצרים תהליכים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ז באלול | 12.09.22
משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין
משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 20 שיני שום, קלופות
  • 1 לימון, פרוס דק מאוד וללא גרעינים
  • 5 ענפי טימין
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 עוף שלם, חתוך ל-8, עם עור ועצמות
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפיות דבש

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מאחדים את השום, הלימון והתימין בתבנית אפייה הגדולה מספיק כדי להכיל גם את העוף. יוצקים פנימה את שמן הזית ואופים, ללא כיסוי, עד שהשום מתרכך, 30-35 דקות. מצננים מעט במשך 10 דקות. מגביהים את טמפרטורת התנור ל-190 מעלות.

3. מתבלים בנדיבות את העוף במלח ופלפל. בעזרת הידיים מורחים את החומץ והדבש על העוף.

4. מעבירים בעזרת כף עץ את תערובת השום לדפנות התבנית. מוסיפים את העוף למרכז ומצפים בתערובת השום.

5. מכסים בנייר אלומיניום. אופים 40 דקות. חושפים את העוף ואופים עד שמוכן, 15-20 דקות נוספות. מקשטים בטימין ומגישים.

הערה: את קונפי השום עם הלימון והטימין ניתן להכין, לצנן ולשמור בצנצנת זכוכית עם מכסה הדוק, עד שבועיים במקרר. לפני השימוש, מביאים את הקונפי לטמפרטורת החדר. ניתן להרכיב את העוף, להשרות במרינדה ולשמור במקרר עד 24 שעות. מביאים לטמפרטורת החדר טרם הבישול.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

תעשו לעצמכם טובה ותכנסו

יותר זול ממחיר למשתכן - הכירו את ההזדמנות הנדל"נית

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם