כיכר השבת

מתכון לפסטה צרובה ברוטב פסטו עשיר

הפסטה הזו באה עם רוטב פסטו שתכינו לבד בבית - המתכון בפנים, ולא תאמינו עד כמה זה קל - הפסטו מביא חריפות מסוימת ומשאיר טעם טוב בפה. המחמאות? לא יפסיקו לזרום (מתכונים, אוכל)

4
כיכר השבת | י"ז באב | 13.08.14
פסטה ברוטב פסטו עשיר
פסטה ברוטב פסטו עשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • חצי חבילת פסטה
  • 3 כפות פסטו גדושות
  • 1/4 חבילת חמאה או 1 כוס שמן זית
  • מלח גס
  • גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

• מרתיחים את המים בסיר גדול, וכאשר הם מגיעים לנקודת רתיחה, מוסיפים את הפסטה והמלח ומבשלים את הפסטה לפי מספר הדקות הרשום על האריזה. ליתר ביטחון, שולים מהסיר חתיכת פסטה אחת, ובודקים את מידת הרכות שלה. אם צריך, מבשלים במשך דקה או שתיים נוספות.

• מסירים את הפסטה מהאש, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, לא שוטפים! ומניחים בצד.

• ממיסים במחבת רחבה את החמאה או בגרסת הפרווה, מחממים את השמן זית על אש נמוכה-בינונית.

• כשהשמן חם, מוסיפים בנדיבות את הפסטו (מתכון נפלא לפסטו ביתי תוכלו למצוא כאן) ומערבבים.

• מגביהים את האש, מוסיפים את הפסטה למחבת וזורים מעל מלח גס. צורבים את הפסטה על אש גבוהה תוך-כדי טלטול המחבת מידי פעם.

אופן ההגשה: מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים גבינת פרמזן מגוררת מעל הפסטה ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
נורא ואיום.. תנסה דברים לפני שאתה ממליץ לאחרים
אביאם13.12.16
2
נראה מגרה.
לאה03.09.15
1
הכנתי מספר פעמים טעים טעים להפליא
אנגל20.07.17
אולי גם יעניין אותך
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21